Περισσότερες από 100 προσαγωγές στις πορείες για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου – Διαμαρτυρία των δικηγόρων (video)

Must Read

Σε περισσότερες από εκατό προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι άνδρες της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των επεισοδίων που έχουν προκληθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για τη σύλληψη δύο δικηγόρων. Ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη.

Μάλιστα, οι σαράντα από αυτές σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβελλα, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Σε βάρος των δυο δικηγόρων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων covid 19, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δύο νομικοί, ζήτησαν την ποινική και πειθαρχική δίωξη του Αττικάρχη και παντός άλλου υπευθύνου τους οποίους καταγγέλλουν για την «παράνομη σύλληψή τους και την παραβίαση μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς στον ίδιο  χώρο κράτησης υπήρχαν 80 άτομα μαζί και οι αστυνομικοί οι οποίοι με τα ίδια γάντια ερευνούσαν τα πράγματά τους».

«Απαγγέλθηκε κατηγορία, σχηματίστηκε δικογραφία και κλήθηκα σε απολογία αφού είχα συλληφθεί από τις 12.30 από την αστυνομία για το αδίκημα 285 ΠΚ. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο κείμενο της απολογίας η παραπάνω διαδικασία έγινε μετά από συνεννόηση της αστυνομίας με τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Κ. Σπυρόπουλο ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθώ ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παπαδάκης.

Παράλληλα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή ενόψει των νέων συγκεντρώσεων που έχουν προαναγγείλει παρά την απαγόρευση των συναρθοίσεων ομάδες και συλλογικότητες. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στα Εξάρχεια και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας όπου νωρίτερα κατά διαστήματα επικράτησε μεγάλη ένταση με ομάδες διαδηλωτών να επιχειρούν να κάνουν πορείες και την αστυνομία να μπλοκαρει αυτές τις απόπειρες.

Παρέμβαση του ΔΣΑ για τις σημερινές συλλήψεις δικηγόρων

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές αρχές αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τις προσαγωγές / συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.

«H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών, που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον, παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα, ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.

https://www.youtube.com/watch?v=qbkVTdMCbvk

https://www.youtube.com/watch?v=L_layXmjRcU

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This