Άμεση οικονομική στήριξη των δικηγόρων ζητά η Συντονιστική Επιτροπή με πέντε διεκδικήσεις

Τι διεκδικούν οι δικηγόροι

Must Read

Την άμεση λήψη οικονομικών και φορολογικών μέτρων ζητά η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, θεωρώντας αναγκαία την άμεση οικονομική στήριξη των δικηγόρων οι οποίοι έχουν πληγεί δραστικά από τις συνέπειες της πανδημίας.

Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι «μετά την έκδοση της νέας ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων από 7.12.2020 και εφεξής και τη μερική λειτουργία τους, υπό το ισχύον καθεστώς, για όλο τον τρέχοντα μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί αναγκαία την άμεση οικονομική στήριξη του κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί δραστικά από τις συνέπειες της πανδημίας και συνεχίζει να πλήττεται».

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή διεκδικεί:

  1. Την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3996/2011, ώστε το χορήγημα αυτό να καταβληθεί στους δικηγόρους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2020.
  2. Την αναστολή των τρεχουσών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μηνός Δεκεμβρίου 2020.
  3. Τον καθορισμό των δικαιούχων του 5ου και 6ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής με βάση τη μείωση του εισοδήματός τους μόνο για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα, άλλωστε και με τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες. Στις περιφερειακές ενότητες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες αυξημένου κινδύνου, δεν θα πρέπει να ισχύει η μείωση του εισοδήματος κατά 20%, όπως ισχύει και για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία.
  4. Την άμεση ειδική οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων γονέων ανηλίκων τέκνων, οι οποίοι, λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και των αναγκών που ανακύπτουν για την επίβλεψη και τη συμμετοχή των ανηλίκων τέκνων τους στην τηλεκπαίδευση, έχουν περιορίσει πλήρως ή σε σημαντικό βαθμό την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
  5. Την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για τη μείωση του μισθώματος επαγγελματικής στέγης και για το μήνα Δεκέμβριο 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This