Χ. Γώγος: «Ούτε μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούμε να ανοίξουμε με αυτά τα δεδομένα» (video)

«Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε»

Must Read

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος δεν εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος για το άνοιγμα της αγοράς με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, τονίζοντας ότι αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου «ούτε τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άνοιγμα και θα πρέπει να περιμένουμε κάνοντας πολύ προσεκτικά βήματα».

Και πρόσθεσε: «Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι τις 15 του μηνός δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας. Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε».

Για την πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας, τόνισε πως αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς καινούριες μονάδες οι οποίες γεμίζουν: «Αυτή την στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, εάν θα το πιέσουμε θα ξεχειλίσει κι όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα» .

Ο καθηγητής Γώγος επεσήμανε ακόμη στον ΣΚΑΙ ότι ο κορωνοϊός, πέραν των υγειονομικών του επιδράσεων έχει σοβαρότατες κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις: «Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει. Πρακτικά είμαστε μεταξύ δύο συμπληγάδων όπου η μια αφορά την πίεση στο Σύστημα Υγείας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This