Ο ψευδομουφτής της Θράκης στοχοποιεί μάρτυρες κατηγορίας

Κινήσεις πανικού, ή στοχευμένες;

Must Read

Στις τουρκικές εφημερίδες Αydinlik και Yenisafak ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ θέλοντας να δείξει την πλήρη υποταγή του στην Τουρκία εμπλέκει γεγονότα και ανθρώπους και χρίζει την Άγκυρα «προστάτιδα» της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Όλα αυτά με αφορμή ένα σύνθημα που γράφτηκε στο ασανσέρ του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τη Yenisafak:

«Στο ασανσέρ της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το σπίτι του γράφτηκαν απειλές θανάτου, ανέφερε πως υπάρχει παρελθόν πριν από την επίθεση και δήλωσε : Το 2016 στο χωριό Γκιοκτσεπινάρ (σχ. μεταφρ. : εννοεί την Γλαύκη) ένας στρατιώτης πνίγηκε στην θάλασσα. Αργότερα η οικογένεια του, μας κάλεσε στην κηδεία. Το κράτος εκεί γέμισε το μέρος με τον μουφτή τους, τους στρατιώτες και τα στελέχη των υπηρεσιών Πληροφοριών και θέλησαν να προκαλέσουν επεισόδια. Αλλά ο δήμαρχος και ο ιμάμης εκεί δεν το επέτρεψαν αυτό. Αυτά τα σχέδια τα χάλασαν, τα διέλυσαν. Μία γυναίκα-μέλος της ρατσιστικής Χρυσής Αυγής, έσκισε την σημαία και προκάλεσε τους ανθρώπους με συνθήματα του τύπου “Που είναι το κράτος; Που είναι το έθνος;”. Εμείς είπαμε πως αυτά ήταν ψεύτικες ειδήσεις. Μαζί με εκείνη την γυναίκα μήνυσα και την εφημερίδα. Την Παρασκευή ήρθε επίδοση δικαστικού εγγράφου στο σπίτι. 10 λεπτά μετά από την επίδοση, γράφτηκε εκείνη η φράση με την υπογραφή της ρατσιστικής Χρυσής Αυγής, στο ασανσέρ της πολυκατοικίας. Ο Μέτε είπε πως ήταν σαν να έγραφαν πως “Αφού κάνατε μήνυση, εμείς είμαστε εδώ” και πρόσθεσε πως “Είναι σαφές πως πίσω από το γεγονός είναι η δίκη. Είναι σαφές πως το έκανε Έλληνας, η φράση είναι καλή και λογοτεχνικά γραμμένη, αυτό είναι κάτι που θα το έκανε ένας Έλληνας. Αυτή η επίθεση επειδή έμεινε ατιμώρητη, ενθαρρύνει και τους άλλους ρατσιστές».

Σύμφωνα με την Αydinlik:

«Τα παρασκήνια του τελευταίου απειλητικού μηνύματος ξεκινούν 4 χρόνια πριν- ένας στρατιώτης πνίγηκε το 2016 ενώ έκανε στρατιωτική θητεία στην Καβάλα, η οικογένειά του μας ζήτησε να κάνουμε την κηδεία. Πήγαμε.. εκεί το κράτος συμμετείχε επίσης με τον δικό του μουφτή. Υπάρχει ένας εκλεγμένος και ένας διορισμένος μουφτής εδώ. Πήγα ως εκλεγμένος μουφτής, ήθελαν να κάνουν πράγματα για να μας κατηγορήσουν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα. Υπάρχει μια ρατσίστρια, το όνομά της είναι Ούτση. Είπε ψέματα λέγοντας ότι «ποδοπατήσαμε την ελληνική σημαία». Διαμαρτυρήθηκα είπα, «Όχι κάτι τέτοιο, δημιουργεί ψευδείς ειδήσεις για εμάς. Αυτό το δικαστήριο θα διεξαχθεί τον Απρίλιο. Την ημέρα του τελευταίου συμβάντος, η αστυνομία μας ειδοποιεί στη διεύθυνσή μας, “Έχετε δικαστήριο αυτήν την ημερομηνία” και κλήτευση. Μισή ώρα μετά την κλήση, έγραψαν τα συνθήματα στο ασανσέρ με  τα γράμματα X και A ως υπογραφές. Τα αρχικά της Χρυσής Αυγής.  Ποιοι είναι αυτοί; Νεοναζί, ένα φασιστικό κόμμα! Αυτά τα μέλη του κόμματος μόλις φυλακίστηκαν. Υπάρχει πάντα ρατσισμός ενάντια στη μειονότητα εδώ! ..»

Η Χρύσα Ούτση που αναφέρει ο Μέτε δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά στέλεχος των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα με το militaire.gr, η κ.Ούτση κλήθηκε από την τότε εισαγγελέα Ξάνθης ως μάρτυρας να πει τι είδε σε μία στρατιωτική κηδεία, στη Γλαύκη το 2016 και αφού κατέθεσε, μηνύθηκε από τον Μέτε, όπως και οι άλλοι μάρτυρες πριν να γίνει η δίκη του.

Οι άλλοι μάρτυρες για «προσωπικούς λόγους» δεν εμφανίστηκαν στη δίκη και η Χρύσα Ουτση κατέληξε να είναι η μόνη μάρτυρας κατηγορίας του Αχμέτ Μετέ στο εφετείο, όπου καταδικάστηκε και πρωτόδικα.

Σε όλες τις καταθέσεις αυτό που είπε σύμφωνα με το militaire, ήταν «ότι μεθόδευσαν την απομάκρυνση της ελληνικής σημαίας από το φέρετρο του στρατιώτη επικαλούμενοι την θρησκεία και ότι αυτό δεν ισχύει», αυτό όμως που είπε η Όυτση ακούστηκε και στο δικαστήριο από τους μάρτυρες υπεράσπισης του, δηλαδή ότι «αν η σημαία δεν είχε σταυρό δεν θα υπήρχε θέμα».

Το ότι ο Μέτε τα βάζει με μια γυναίκα, με μια μητέρα και την στοχοποιεί με ψεύδη, προφανώς δηλώνει απόγνωση και φόβο. Την εμπλέκει έμμεσα στο περιστατικό στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του και λέει στην εφημερίδα Αydinlik ότι «δεν φοβόμαστε από αυτά».

Η εφημερίδα που αναφέρει ο Μέτε στη Yeni Safak είναι ο «Μαχητής Ξάνθης» και ο εκδότης της Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σε μια άλλη δίκη με άλλο μηνυτή, αλλά και σε αυτή όπως αναφέρει το Militaire, ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Παπαδόπουλος αθωώθηκε πανηγυρικά. Κατέθεσε μάλιστα στο δικαστήριο έγγραφο της Μουφτείας Ξάνθης «ότι η θρησκεία δεν απαγορεύει να ταφεί Έλληνας μουσουλμάνος στρατιώτης με την ελληνική σημαία, γιατί εκλαμβάνεται ως σύμβολο του Έθνους και όχι θρησκείας

Στην Ελλάδα υπάρχει διορισμένος Μουφτής του Ελληνικού Κράτους και μόνο, όλα τα άλλα είναι αντιποίηση αρχής.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This