Συντριπτικό χτύπημα της ΕΛΑΣ σε μαφιόζικο καρτέλ ναρκεμπόρων!

Οι διωκτικές αρχές οργανώθηκαν με τρόπο που θυμίζει FBI

Must Read

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της ελληνικής αστυνομίας διαδραματίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Όπως αποκλειστικά αποκάλυψε εχθές το newsbreak.gr, η γιγαντιαία επιχείρηση που έγινε με την συνεργασία πολλών κλάδων της ΕΛΑΣ αλλά και εμπλοκή των ΕΚΑΜ, οδήγησε στην εξάρθρωση μίας γιγαντιαίας εγκληματικής οργάνωσης εμπόρων ναρκωτικών που λειτουργούσε σε πρότυπα μεξικάνικου καρτέλ σκορπίζοντας τον θάνατο. 

Ο σχεδιασμός ήταν πραγματικά υποδειγματικός. Μετά από μακρόχρονια παρακολούθηση των στόχων, οι διωκτικές αρχές οργανώθηκαν με τρόπο που θυμίζει FBI και στην Ελλάδα συνηθίζουμε να βλέπουμε μόνο σε ταινίες.

Η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Έπρεπε να χτυπηθούν την ίδια στιγμή πολλές κρυψώνες σε διαφορετικές περιοχές με απόλυτο συγχρονισμό και ακρίβεια. Οποιοδήποτε λάθος, θα έδινε την δυνατότητα στα μέλη του καρτέλ να ενημερώσουν τους συνεργούς τους και να εξαφανίσουν πειστήρια αλλά και να διαφύγουν.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης προκαλούν ίλιγγο: Υπήρξε ταυτόχρονη παρακολούθηση στην Αγία Βαρβάρα, στους Αγίους Αναργύρους, στις Αχαρνές, στα Άνω Λιόσια, στο Αιγάλεω, στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα και τον Πειραιά.

Συνελήφθησαν 19 Έλληνες και δύο Αλβανοί. Επίσης κατηγορούνται 16 ακόμα άτομα, τρεις γυναίκες και 13 άνδρες που σχετίζονται με την δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Το κύκλωμα εμπορευόταν κοκαΐνη, κάνναβη, απαγορευμένα φαρμακευτικά δισκία και Ecstasy.

Έχουν κατασχεθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής, 2 kg κοκαΐνη, πάνω από 1 kg κάνναβη, 1834 χάπια έκσταση, 189 ζάναξ, 902 Λεξοτανίλ και 21 στεντόν.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο πιστόλια μάρκας Ζάσταβά και Βάλτερ, γεμιστήρες, πιστόλια κρότου λάμψης, φυσίγγια, τέιζερ και λοιπά.

Κατασχέθηκαν επιπλέον πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα, πάνω από 200.000 € μετρητά, 31 κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε συμμορία, τρεις ζυγαριές ακριβείας, μετρητής χαρτονομισμάτων καθώς και τρία χρηματοκιβώτια.

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία που οργάνωσε και εκτέλεσε μίας τόσο ευρείας κλίμακας επιχείρηση με απόλυτη επιτυχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This