Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

ΝΤΡΟΠΗ: Ούτε μια παραίτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για το χαλασμένο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Θα περίμενε κάποιος, στο Υπουργείο Πολιτισμού να υπάρχει λίγη ευαισθησία. Λίγο φιλότιμο για αυτήν την εικόνα που διασύρει για άλλη μια φορά τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αντί για αυτό είδαμε την Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, που έχει περάσει πολλαπλώς και με διαφορετικούς λόγους από το ΥπΠο, αντί να παίρνει κεφάλια για τη βλάβη που παρουσίασε για άλλη μια φορά το αναβατόριο της Ακρόπολης, να πετά την μπάλα στην εξέδρα.

Η Υπ. Πολιτισμού μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε  ότι τα προβλήματα έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί «δύο και τρία χρόνια νωρίτερα ή τουλάχιστον από το προηγούμενο φθινόπωρο, που χάλασε ο ανελκυστήρας».

«Έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Ελπίζω ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα έχω απόλυτη εικόνα τι συμβαίνει» ξεκαθάρισε σχετικά με το θέμα της αποκατάστασης της ζημιάς η υπουργός.

«Η μέριμνά μας είναι πώς θα αποκατασταθεί το υπάρχον, με απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες, ποιες δυνατότητες έχουμε για την επισκευή του και σε πόσο χρόνο. Παραλλήλως να δρομολογήσουμε την οριστική λύση. Θέλω να πιστεύω ότι αύριο, μέσα στην ημέρα, θα μπορέσουμε να δώσουμε τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν, ώστε προσωρινά να λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια ο υπάρχων ανελκυστήρας -το τονίζω- και να δούμε στη συνέχεια πώς θα δρομολογήσουμε τη μόνιμη λύση ενός σύγχρονου αναβατορίου», υποστήριξε η Λίνα Μενδώνη, και κατέληξε:

«Δυστυχώς δεν μπορούν να δοθούν λύσεις με μαγικό ραβδάκι. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε. Τα προβλήματα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί δύο και τρία χρόνια νωρίτερα ή τουλάχιστον από το προηγούμενο φθινόπωρο, που χάλασε ο ανελκυστήρας. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μην απογοητευθούν οι επισκέπτες. Όμως, επαναλαμβάνω, η όποια λύση, πρέπει πρωτίστως να είναι απολύτως ασφαλής».

Όσο για τους υπευθύνους αυτής της τραγικής εικόνας που διασύρει τη χώρα, κουβέντα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ