Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Πρύτανης ΑΠΘ για Θεσσαλονίκη: Τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα κινούνται σταθερά κάτω από τα 400

Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα καταγράφει αξιοσημείωτη πτώση 36%

Αξιοσημείωτη πτώση καταγράφει η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Real Fm.

«Ξεμπλοκάραμε, αλλά δεν εφησυχάζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με εκείνη της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%, γεγονός που σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα, η οποία είχε οριζοντιωθεί για περίπου επτά μέρες, καταγράφει, επιτέλους, πτώση.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας που διεξάγει την έρευνα και παρακολουθεί τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-Cov-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων κορωνοϊού μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

«Σήμερα», υπογράμμισε, «βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου», σχολίασε ο πρύτανης του ΑΠΘ, επισημαίνοντας πως τις επόμενες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.

«Πολύ εύκολο να γίνει το ριμπάουντ προς τα πάνω»

«Ναι μεν πάμε καλύτερα, αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Παπαϊωάννου, προσθέτοντας πως «δεν είμαστε στο επίπεδο εκείνο που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε την οποιαδήποτε άρση του όποιου μέτρου». Επέμεινε δε στην ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων, καθώς «το ιικό φορτίο υποβόσκει» και «είναι πολύ εύκολο να γίνει το ριμπάουντ προς τα πάνω, όπως έγινε στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ