Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021

Αναλυτικά η διαδικασία για το πώς θα ψωνίζουμε με «Click away»

Τι πρέπει να έχετε απαραίτητα μαζί σας ως αποδεικτικό

Το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό και κυβέρνηση αποφάσισε να ελαφρύνει τις εταιρίες ταχυμεταφορών που παρέλυσαν υπό τον όγκο των παραγγελιών, μια ανάσα πριν από τις γιορτές, δίνοντας το πράσινο φως για την παραλαβή από κατάστημα με τη διαδικασία «Click away».

Τα μαγαζιά που θα ανοίξουν για να εξυπηρετήσουν τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παραγγελίες θα πρέπει να έχουν είσοδο μπροστά σε δρόμο, ενώ αποκλείονται όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τα πολυκαταστήματα και τα Mall.

Σύμφωνα με την διαδικασία «Click away», ο πελάτης θα πραγματοποιεί την παραγγελία του μέσω είτε τηλεφωνικά είτε μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα ( e-shop). Θα υπάρχει δυνατότητα πληρωμής είτε ηλεκτρονικά είτε με ασύρματο μηχάνημα POS, έξω από το κατάστημα.

Για την παραλαβή του προϊόντος, ο πελάτης θα πρέπει να στείλει μετακίνηση «2» στο 13033 και μαζί του εκτός από ταυτότητα, πρέπει να έχει είτε την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε SMS από το κατάστημα στο οποίο θα αναγράφεται ημερομηνία και ώρα που γίνει η παραλαβή.

Αυστηρός κανόνας είναι η παραλαβή μόνο από ένα άτομο ενώ οι ουρές έξω από τα καταστήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 9 άτομα, τα οποία φυσικά θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 2 μέτρων.

Τελος, οι απορίες πελατών και επιχειρηματιών θα λύνονται στον αριθμό 1520 του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ εκεί μπορούν επίσης να γίνονται και καταγγελίες.

3 βήματα «click away»

1. Ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος

2. Προπληρωμή ηλεκτρονικά (ή κατά την παραλαβή)

3 Παραλαβή έξω από το κατάστημα με αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ