Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Υπερωρίες για το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων με απανωτές προεγκρίσεις σχεδίων

Σε τομείς από τον τουρισμό μέχρι την υγεία

Τον δρόμο για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε τομείς από τον τουρισμό μέχρι την υγεία άνοιξαν οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Μεταξύ άλλων προεγκρίθηκε η Μελέτη Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη θέση «Τομ-Πηγάδι» του Δ.Δ. Λιτοχώρου της Π.Ε. Πιερίας, σε ακίνητα φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρίας Ολύμπου Ελαίων Α.Ε., με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, καθώς και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τον καθορισμό βιομηχανικών μονάδων χαμηλής όχλησης στη θέση «Κτυπητό» του Δήμου Αχαρνών, με σκοπό την επένδυση της εταιρίας Μεταλουμίν ΑΕΒΕ.

Επίσης, προεγκρίθηκε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, όπου θα αναπτυχθούν χρήσεις περίθαλψης, χώρων συνάθροισης κοινού, πρόνοιας και εκπαίδευσης, σε εκτός σχεδίου εκτάσεις του Δήμου Παιανίας, ώστε να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη η προτεινόμενη επένδυση από την εταιρία Eurosite Υπηρεσίες Υγείας Α.Ε.

Το ΚΕΣΥΠΟΘΑ ενέκρινε την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά στο Οικοδομικό Τετράγωνο 63/Τ.21 του Ν. Φαλήρου, για τον καθορισμό χρήσεων σε διατηρητέο ακίνητο επί των οδών Α. Μουράτη, Εμμανουηλίδη, λεωφ. Αθηνών – Πειραιώς 64, ιδιοκτησίας «ΗΒΗ Επενδύσεων και Συμμετοχών ΑΕΕΕ».

Εγκρίθηκε και η πολεοδομική μελέτη της περιοχής Β΄ κατοικίας Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού, ενώ οριοθετήθηκε ο Θύλακας Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων έκτασης 40.965,59 τ. μ. στον Δήμο Θέρμης, εντός της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε.

*φωτό αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ