Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Στ. Πέτσας: «Γιατί όχι και μεσημεριανό ρεβεγιόν στις γιορτές»

«Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και θα πρέπει η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος της», είπε για την Τουρκία

«Δεν θα διευρυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις ημέρες των εορτών και τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει και μεσημεριανό ρεβεγιόν, τηρουμένων όμως των μέτρων.

«Δεν πρόκειται να διευρυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας, η απαγόρευση είναι από Δευτέρα από τις 22.00 το βράδυ (από 21.00 που ισχύει τώρα) έως τις 05.00 το πρωί. Για τις δύο ημέρες των ρεβεγιόν, τις επόμενες ημέρες αναμένεται  να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις», επεσήμανε ο κ.Πέτσας και επανέλαβε ότι θα κάνουμε «Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε στενό οικογενειακό κύκλο, με ακόμα μία οικογένεια και έως εννέα άτομα ανά σπίτι».

«Στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν, η απάντηση είναι μία: με ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε την ανάγκη οι επαφές μέσα στις γιορτές να είναι με τα ίδια άτομα και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

Μόνιμα και προσωρινά μέτρα για ανάσα των πληττόμενων

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τη λειτουργία του λιανεμπορίου μόνο με click away και τις κλειστές πόρτες των καταστημάτων απάντησε: «Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα άλλο από μια κλειστή πόρτα μιας εντατικής».

Για τα μέτρα των πληττόμενων από την πανδημία ο κ. Πέτσας τόνισε: «Στον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή υπάρχουν μόνιμα μέτρα που δίνουν ανάσα, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Υπάρχουν όμως και προσωρινά μέτρα, που θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται για όσο χρειαστεί. Βραχυπρόθεσμα θα έχουμε 12 έως 24 δόσεις στην εφορία», ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παράταση του ΦΠΑ στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

«Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και θα πρέπει η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος της»

Επόμενο θέμα η Σύνοδος Κορυφής και τα συμπεράσματά της, όσον αφορά στην Τουρκία: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει αργά βήματα στα ελληνοτουρκικά. Είναι πολύ πιο αργή η διαδικασία από όσο θα θέλαμε και δεν πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να κινείται πιο αργά από τις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών».

«Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι και θα πρέπει η Ευρώπη να σταθεί στο ύψος της. Η Άγκυρα ότι έχει αρκετό χρόνο μέχρι τον Μάρτιο να αλλάξει στάση», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ