H ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή «τραβάει το αυτί» στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Must Read

«Αν υπήρχαν ήδη στο σύστημα σταθμοί κεντρικής αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας τύπου αντλησιοταμίευσης, όπως χρόνια τώρα επιμένουμε να λέμε, θα είχαν αποφευχθεί αυτά τα φαινόμενα ανωμαλίας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας» είπε χθες ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο κ. Περιστέρης πρόσθεσε πως «επίσης θα επιτυγχανόταν βέλτιστη αξιοποίηση των μεταβλητών ΑΠΕ (αιολικά και φωτοβολταϊκά), ενώ θα παρέχονταν και όλες εκείνες οι πρόσθετες επικουρικές υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την ευστάθεια του δικτύου».

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναφερόταν στα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Target Model στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Παραδέχτηκε πως «έχουν παρατηρηθεί προβλήματα κατά τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του target model με ακραίες τιμές στην αγορά εξισορρόπησης. Το υπουργείο Ενέργειας και η ΡΑΕ είναι αρμόδιοι να βρουν τα αίτια αυτών των ανισορροπιών και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή τέτοιων στρεβλώσεων και ακραίων φαινομένων».

Γι’ αυτόν τον λόγο, είπε, «θεωρούμε απαραίτητη την άμεση οριστικοποίηση και εφαρμογή στην πράξη του θεσμικού πλαισίου για την κεντρική (μεγάλης κλίμακας) αποθήκευση, ώστε να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίηση ώριμων έργων αντλησιοταμίευσης».

Για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο κ. Περιστέρης είπε πως «η στρατηγική επιλογή της εταιρίας μας είναι να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This