Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Η πανδημία και η σύγκρουση της παγκοσμιοποίησης με τα εθνικά κράτη

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Του Χασάπη Πέτρου

Σιγά σιγά συνειδητοποιούμε όλο και πιο πολλοί το σύγχρονο πολιτικό διακύβευμα, το οποίο διατρέχει ολόκληρο τον πλανήτη και αναστατώνει το εσωτερικό των εθνικών κρατών. Είναι η σύγκρουση της παγκοσμιοποίησης με τα εθνικά κράτη. Αυτή είναι η σύγχρονη ιδεολογική αλλά και πραγματική σύγκρουση στο νέο μεταβατικό στάδιο της ανθρωπότητας.

Έχει επιπλέον συνειδητοποιηθεί ότι το οικονομικό στοιχείο, έχει βγάλει «φτερά», έχει φύγει έξω από τα όρια των εθνικών κρατών και εθνικών δυνατοτήτων και έχει καταστεί πλανητικό. Έχει δημιουργήσει ένα διαπλεκόμενο χρηματοοικονομικό σύστημα που μαζί με τους διεθνείς οργανισμούς, που το ίδιο επέβαλε, επιτίθεται πλέον εναντίον του πλούτου των εθνών, επιδιώκοντας να διαλύσει τα εθνικά κράτη, μέσω της επιβολής της ανεξέλεγκτης διακίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων και παράνομων μεταναστών. Από την άλλη τα εθνικά πολιτικά συστήματα είναι απελπιστικά περιορισμένα εντός των εθνικών ορίων, μη μπορώντας να επηρεάσουν το πλανητικό οικονομικό σύστημα.

Η επίθεση αυτή των ελίτ της παγκοσμιοποίησης, δυστυχώς βρίσκει φανατικούς γκλομπαλιστές εντός των εθνικών συνόρων (νεοφιλελεύθερους και νεοαριστερούς), οι οποίοι για διάφορους ιδιοτελείς σκοπούς, στην ουσία αγωνίζονται για τη διάλυση των ίδιων των εθνικών τους κρατών, υπέρ των συμφερόντων της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας, πουλώντας αόριστο διεθνισμό, δήθεν οικονομική ανάπτυξη και δικαιωματισμό. Μιλούν ανοικτά για «Παγκόσμια Διακυβέρνηση» και πρόσφατα για τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» με πρόσχημα και ευκαιρία τον Covid -19.

Όλα αυτά, ήταν φυσικό επόμενο να επηρεάσουν και τους εξουσιαστικούς θεσμούς εντός των εθνικών κρατών. Παρατηρείται ήδη μια μετάθεση και αλλοίωση των τριών παραδοσιακών εξουσιών, η οποία ειδικά στην Ελλάδα είναι πλέον πολύ εμφανής.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει όλο και πιο πολύ τη νομοθετική εξουσία, με μια καθυποταγμένη και ελεγχόμενη αντιπροσωπεία του λαού (Βουλή), η οποία έχει περιορισθεί σε απλό ρόλο «συμβολαιογράφου» των νομοσχεδίων της κυβέρνησης. Οι βουλευτές των κομμάτων εξουσίας, ούτε καν μελετούν τα νομοσχέδια που φθάνουν κατά εκατοντάδες από την κυβέρνηση, περιοριζόμενοι σε ένα απλό «ΝΑΙ» και σε μια ομιλία εντός του Κοινοβουλίου, μόνο για να τους γράψει η κάμερα.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Συναγερμός στον Παρνασσό: Περιπέτεια για τρεις νεαρούς που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

Ταυτόχρονα, η εκτελεστική εξουσία, αντί να ασκείται από την κυβέρνηση, έχει μετατεθεί σε δήθεν «ανεξάρτητες» αρχές, αποτελούμενες από δοτά άτομα, που δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση και παρόλα αυτά ασκούν πλήρως εκτελεστικό έργο, με έλεγχο, γνωμοδοτήσεις και επιβολή διοικητικών ποινών!Η Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή (κρατηθείτε) 31 “ανεξάρτητες” αρχές που κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!!!

Η τρίτη εξουσία, η δικαστική, έχει μετατραπεί σε «θεραπαινίδα» της εκάστοτε κυβέρνησης και έχει περιορισθεί σε καθαρά ιδιωτικές διαφορές και σε διαφορές των πολιτών με τη διοίκηση. Δεν μπορεί να ελέγξει και να τιμωρήσει πολιτικά πρόσωπα και κυρίως των κομμάτων εξουσίας, ούτε μπορεί να ελέγξει τα μέλη των «ανεξάρτητων» αρχών, τα οποία έχουν κηρυχθεί αυτόνομα και ανεύθυνα. Δεν μπορεί ούτε καν να ελέγξει τη συνταγματικότητα των νόμων, αφού δεν υπάρχει ανώτατο ανεξάρτητο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ύπαρξη και δράση των ανεξέλεγκτων ΜΚΟ, οι οποίες έχουν αναγορευθεί σε εκπροσώπους της κοινωνίας, της άποψης και της ηθικής των πολιτών. Ταυτόχρονα τα ΜΜΕ της οικονομικής ολιγαρχίας, έχουν αναλάβει να διαμορφώνουν την Κοινή Γνώμη, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα της διεθνούς ολιγαρχίας και οι δημοσκοπικές εταιρίες να προπαγανδίζουν υπέρ των ίδιων συμφερόντων.`

Όλο αυτό το πλέγμα της σύγχρονης εξέλιξης της λεγόμενης ακόμα «δημοκρατίας», δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική δημοκρατία, ούτε καν με τον κοινοβουλευτισμό. Είναι ένα πλέγμα νέου εξουσιαστικού μοντέλου, που στόχο έχει την απομάκρυνση της πολιτικής εξουσίας από το λαό, την ιδιώτευση της κοινωνίας και τον ευκολότερο έλεγχο των εθνικών πολιτικών συστημάτων από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και επομένως μέσω αυτών της εκμετάλλευσης των λαών.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Θ. Βασιλακόπουλος: «Ο κόσμος δεν αρρώστησε από γρίπη, επειδή για 2 χρόνια είχαμε μέτρα για τον κορωνοϊό»

Η πανδημία του κορωνοϊού (του οποίου την «προέλευση» ακόμα αναζητεί ο ΠΟΥ), ελευθέρωσε τα χέρια της διεθνούς οικονομικής ελίτ, η οποία μιλάει πλέον ανοικτά για τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση», η οποία θα καταστρέψει οριστικά τη μεσαία εθνική τάξη και θα οδηγήσει στη δημιουργία δύο τάξεων, αυτή της οικονομικής ελίτ και αυτή των χαμηλότερων στρωμάτων. Η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί τόσο τους νεοφιλελεύθερους, οι οποία μάχονται για την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των οικονομικών ολιγαρχιών, όσο και τους νεοαριστερούς, οι οποίοι ονειρεύονται ένα παγκόσμιο εξαθλιωμένο προλεταριάτο, για να το εκμεταλλεύονται πολιτικά. Και οι δύο, από τη δική του σκοπιά ο καθένας, εξυπηρετούν τα σχέδια της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αφυπνιστούμε και να πάρουμε όλοι θέση στην πιο πάνω σύγκρουση. Πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, αν θέλουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίζουμε για τις ζωές, μας, είναι να αλλάξουμε τα πολιτικά μας συστήματα, όσο ακόμα μπορούμε, ώστε η πλάτη του πολιτικού συστήματος να ακουμπά στο λαό και όχι να εξαρτάται και να ελέγχεται από τη διεθνή οικονομική ελίτ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σεισμός» στην υπόθεση του Κολωνού: Επιβεβαιώνεται η καταγγελία για πασίγνωστο πολιτικό που βίαζε την...

Πριν από έναν περίπου μήνα, στο newsbreak.gr είχαμε αναφέρει πως ο ποινικολόγος Βασίλης Νουλέζας...

Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση εξοπλιστικών προγραμμάτων!

Στο «φως» έγγραφα δυσαρέσκειας του Α/ΓΕΕΘΑ προς το Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τους Ισραηλινούς πυραύλους SPIKE NLOS, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ είναι οι εξής: 1, 5, 15,...

Εξοργίζει πάλι τους Έλληνες ο Βασιλακόπουλος: Φταίνε οι μάσκες και τα lockdowns που αρρωσταίνουμε!

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων δήλωσε σήμερα πως το γεγονός ότι «κάθε...

Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι ενώ έβαφε το σπίτι του και πέθανε

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 68χρονος στο Ρέθυμνο όταν την ώρα που έκανε εργασίες στο...

Βρέθηκε(;) η «φόρμουλα» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας

Από τη μία το γεγονός ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχτεί τον «δανεισμό»...

Καστοριά: Συνελήφθη δημοτική σύμβουλος και ο σύντροφός της για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Μία εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και ο σύντροφός της συνελήφθησαν στην Καστοριά, καθώς βρέθηκαν στην...

Το ξέσπασμα της μάνας της Ελένης Τοπαλούδη κατά υφυπουργού: «Μας δουλεύουν. Όλο “θα γίνει”...

Χαμός στον «αέρα» της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» με τη Ναταλία Γερμανού, με τη...

10χρονος έπεσε από τουριστικό τρενάκι στα Χανιά – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Πανικός επικράτησε προς στιγμήν στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γεωργιούπολης όταν ένα...

«Μαϊμού» έρανος στα Τρίκαλα: Βασανιστήρια σε βάρος του καταγγέλλει ο 23χρονος – Ο ιερέας...

«Πίστευε ότι έχω δαιμόνιο, γιατί είχα κάνει τατουάζ, και έκαιγε το δέρμα μου» υποστηρίζει ο άτυχος νέος

Βερνίκος στη «Libération»: Οι εφοπλιστές θα γίνουν πλουσιότεροι χάρη στο πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Αναποτελεσματικό για τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Ρωσία στην...

Συνελήφθη 24χρονος για την επίθεση σε αστυνομικούς στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλβανικής καταγωγής προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής,...

Βιασμοί στον Κολωνό: Και φίλο του Ηλία Μίχου «έδειξε» η 12χρονη ως κακοποιητή της

Την αισιοδοξία τους πως πολύ σύντομα θα καταφέρουν να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τους...

Ιερέας έστησε «μαϊμού» εράνους στα Τρίκαλα – Χιλιάδες ευρώ τα κέρδη

Γερή... μπίζνα είχε στήσει ένας ιερέας στα Τρίκαλα με αποτέλεσμα να έχει αποκομίσει χιλιάδες...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη στην Θεσσαλονίκη για τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων θα εφαρμοστεί κατά διαστήματα από το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Η Άννα – Μισέλ «κάρφωσε» τον στρατηγό Φλώρο!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου,...

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

Γράφει ο Μάνος Ν. ΧατζηδάκηςΙστορικός ερευνητής-συγγραφέας,Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.Με...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

Σταύρος Καλαφάτης: Ο «μακεδονομάχος» που έγινε «Τιραμόλα»…

Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα την παρέμβαση του...

NEWSROOM