Σταμπουλίδης: «Nα κάνουν ενστάσεις όσοι τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο»

«Tα μέτρα παραμένουν σε ισχύ, οι έλεγχοι θα ενταθούν τις επόμενες μέρες»

Must Read

Επιτρεπτή διαδικασία θεωρούνται οι αγορές από δήμο σε δήμο της ίδια περιφέρειας τόνισε ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ενώ κάλεσε τους πολίτες «να κάνουν ενστάσεις όσοι τους επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή πήγαν για ψώνια σε άλλο δήμο».

ο κ. Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί σχετικά με τις παραδόσεις λόγω του τεράστιου όγκου που έχουν να διαχειριστούν οι ταχυμεταφορές. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως «είναι μια δύσκολη κατάσταση» και σημείωσε λόγω αυτού επιλέχθηκε η παράδοση εκτός, ώστε να εξομαλυνθεί ο όγκος, ενώ εκτίμησε πως «θα αρχίσει να εξομαλύνεται την επόμενη περίοδο».

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ενδεικτικά στοιχεία παρατηρείται «αύξηση όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο κοντά στο 30%, σε σχέση με πέρυσι», καθώς επίσης υπάρχει και μία μικρή κινητικότητα στα μικρά μαγαζιά που δουλεύουν με e-shop. Ωστόσο «αυτό δεν καλύπτει το κενό στην αγορά, γι’ αυτό και οι επιχειρήσεις μένουν στα προγράμματα στήριξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓ Εμπορίου.

Ο ΓΓ Εμπορίου εκτίμησε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο ήρθε για να μείνει, ξεκαθαρίζοντας ότι, «κανείς δε θέλει να κλείσει το φυσικό κατάστημα, όλοι θέλουμε φυσική επαφή με το προϊόν».

Στην ερώτηση σχετικά με την κίνηση της αγοράς ο ίδιος απάντησε πως «δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να την αντικατοπτρίζουν». «Στις μεγάλες επιχειρήσεις για ένδυση καλύπτεται σχεδόν το 30% του περσινού τζίρου, αλλά θα πρέπει να δούμε τα μικρά μαγαζιά», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την άρση των μέτρων ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως «τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ, οι έλεγχοι θα ενταθούν τις επόμενες μέρες», καλώντας τους πολίτες να τα τηρήσουν.

Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα e-shops το οποίο μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θα «τρέξει» άμεσα, σημειώνοντας πως «ο καθένας όμως θα πρέπει να επενδύει στην επιχείρησή του. Η αγορά χρειάζεται δική της πρόοδο, δικής της χρηματοδότηση».

«Με όποια μέθοδο κι αν ψωνίζω, ισχύει το όριο των 14 ημερών για την παράδοση», απάντησε σε ερώτηση για μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «το νομικό πλαίσιο είναι σε ισχύ, δεν μπορούμε να βγάζουμε ΚΥΑ για κάθε επιχείρηση», καλώντας τους πολίτες να «μας λένε για το πού έχουν ταλαιπωρηθεί και δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This