Δεκαήμερη, τελικά, η καραντίνα για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο!

Iσχύει από τα χαράματα της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου, έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου

Must Read

Επέκταση στην επέκταση για την καραντίνα όσων εισέρχονται στη χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς, με νέα της απόφαση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως, τελικά, αυτή αυξάνεται στις 10 ημέρες, ενώ, κατόπιν, οι ταξιδιώτες επιβάλλεται να κάνουν και νέο PCR test.

Την Κυριακή είχε εκδοθεί αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ), σύμφωνα με την οποία το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης αυξήθηκε (από σήμερα Δευτέρα) στις 7 από τις 3 ημέρες που ισχύει για άλλες χώρες.

Σήμερα, ωστόσο, εκδόθηκε νέα αεροπορική οδηγία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία και αναφέρει τα εξής: «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την νέα αεροπορική οδηγία (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα ισχύει από την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους. Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο και θα πρέπει να είναι αρνητικό, για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των ταξιδιωτών από το Ην. Βασίλειο να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέρθουν στην Ελληνική Επικράτεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This