Κυριακή 13/6/2021

«Δέματα» αγάπης σε συνανθρώπους μας από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ

Τους απόρους και οικονομικά αδύναμους στηρίζει έμπρακτα ακόμα μία φορά η μητρόπολη Νέας Ιωνίας. Ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, μαζί με ιερείς, επισκέφθηκε χθες και προχθές τις ενορίες της τοπικής Εκκλησίας και πρόσφερε «Δέματα Αγάπης» σε αναξιοπαθούντες, σε ανθρώπους που στερούνται ακόμα και τα βασικά.

Τα δέματα περιείχαν σημαντική ποσότητα τροφίμων και άλλων βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, ανακουφίζοντας έτσι έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών εν όψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν μεγάλοι δωρητές και χορηγοί, ενώ εθελοντές βρέθηκαν στο πλευρό του ποιμενάρχη τους για να μοιράσουν τα δέματα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης της νόσου.

Η μητρόπολη, μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των φιλανθρωπικών, κοινωνικών και προνοιακών δομών που έχει αναπτύξει στην περιφέρειά της, διανέμει καθημερινά πάνω από 1.500 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες και περιθάλπει περισσότερες από 700 οικογένειες μέσω των οκτώ ενοριακών Εστιών Αγάπης. Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να συμβάλει τόσο στην κοινωνική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που πλήττονται οικονομικά, περισσότερο τώρα, με την πανδημία του κορονοϊού, όσο και στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Οι άνθρωποι που έλαβαν τα πακέτα δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους και ευχαρίστησαν τον σεβασμιότατο και τους συνεργάτες του για τη μέριμνα και την ευαισθησία τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ