Κυριακή 13/6/2021

Επανασύνδεση του ρεύματος σε ασθενή νοικοκυριά «υπόσχεται» το υπουργείο Ενέργειας

Για την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε ασθενή νοικοκυριά δεσμεύεται το υπουργείο Ενέργειας, το οποίο ωστόσο προειδοποιεί πως η ρύθμιση που βρίσκεται προ των πυλών θα αφορά μόνο τις ευάλωτες οικογένειες και δεν θα είναι οριζόντια.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για τις πρόσφατες αποκοπές ρεύματος στην Αγία Βαρβάρα, ο υφυπουργός Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου ανέφερε: «Προχωράμε άμεσα με το υπουργείο Οικονομικών στην έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους καταναλωτές, οι οποίοι, λόγω πανδημίας, βρέθηκαν σε δεινή θέση και δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό που απαιτείται για τους λογαριασμούς». Απέφυγε, ωστόσο, να δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μάλιστα, ανέφερε πως θα υπάρξει άμεσα επανασύνδεση, αλλά μόνο «σε όσους έχει γίνει λάθος, δηλαδή για όσους είναι ευάλωτοι», ενώ απέρριψε την πρόταση του Κρίτωνα Αρσένη (ΜέΡΑ25) να μην κόβεται σε κανέναν πολίτη το ρεύμα εν μέσω πανδημίας, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα συνιστούσε «ακραία ανεύθυνη πράξη» και πως «το μέτρο αυτό θα ήταν ευχάριστο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ