Τρίτη 22/6/2021

Α. Γεωργιάδης: «Την πρώτη εβδομάδα του 2021 αποφασίζουμε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου»

Τι είπε για τους καταστηματάρχες που αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων

Την πρώτη εβδομάδα του 2021 έβαλε ως όριο αποφάσεων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις «καθαρές» περιοχές, οι οποίες θα ανοίξουν αν το πουν λοιμωξιολόγοι, όπως είπε.

«Αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε. Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για το click away και τις καταγγελίες πολιτών ότι καταστηματάρχες αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων, ο κ.Γεωργιάδης κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520 και πρόσθεσε ότι «αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο».

«Η δυνατότητα και για τηλεφωνικές παραγγελίες, εκτός από τις ηλεκτρονικές, μπήκε για να βοηθήσουμε τα μικρότερα και συνοικιακά μαγαζιά», επεσήμανε ακόμα και σχολίασε: «Η ηλεκτρονική πώληση θα μας μείνει και στην συνέχεια, που είναι κάτι θετικό. Ο φόβος ότι με την τεχνολογία θα χαθούν θέσεις εργασίας υπήρχε σε κάθε εποχή αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ».

Τέλος, είπε για τα εμβόλια ότι θα ήταν «τραγικό σφάλμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μην πάρουν οι χώρες τα εμβόλια που πρέπει» και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή θα βγει την λύση». Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραγγείλει μόνη της εμβόλια, όπως η Γερμανία, απάντησε πως «αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ