Το παρασκήνιο της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου που ακύρωσε στην πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να κρύψει επιμελώς την αλήθεια ως προς τον κορυφαίο ρόλο του τότε ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου

Must Read

Η πρωτοκόλληση από τον ΟΗΕ του Μνημονίου Ελλάδας-Αιγύπτου και η πλήρης δικαίωση του Προκόπη Παυλόπουλου για το ανυπόστατο «τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να κρύψει επιμελώς την αλήθεια ως προς τον κορυφαίο ρόλο του τότε ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου για την υπεράσπιση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ΑΟΖ και πως σήμερα ακυρώνεται στην πράξη το ανυπόστατο «τουρκολιβυκόμνημόνιο» μέσω της πρωτοκόλλησης από τον ΟΗΕ του Μνημονίου Ελλάδας-Αιγύπτου αποκαλύπτουμε, ακόμη μια φορά, τα γεγονότα:

Ήταν στο τέλος Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου του 2019, δηλαδή μια μέρα μετά την κατάπτυστη συμφωνία μεταξύ Ερντογάν και Σάρατζ, που ο τότε ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος κατήγγειλε ευθέως το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» ως νομικώς ανυπόστατο.  Επέβαλε δε αυτή τη θέση ως ελληνική θέση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

Ταυτοχρόνως ο Προκόπης Παυλόπουλος λόγω των προσωπικών του σχέσεων με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πέτυχε το να αποφευχθεί η άμεση πρωτοκόλληση του «τουρκολιβυκού μνημονίου» στον ΟΗΕ, πείθοντας τον Γκουτέρες, με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα, ότι το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» ήταν τυπικά και ουσιαστικά ανυπόστατο.  Δηλαδή είχε συναφθεί με παράτυπο τρόπο και παραβίαζε το Δίκαιο της Θάλασσας αφού «αγνοούσε» μεταξύ άλλων τους γεωγραφικούς όγκους της Ρόδου και της Κρήτης. Να θυμηθούμε ότι μόλις πριν από δύο μήνες πρωτοκολλήθηκε το «τουρκολιβυκό μνημόνιο», δηλαδή χάρη στον Προκόπη Παυλόπουλο καθυστέρησε σχεδόν ένα χρόνο.

Στη συνέχεια χάρη στον Προκόπη Παυλόπουλο η Σύνοδος Κορυφής της 12 Δεκεμβρίου 2019 υιοθέτησε πλήρως την ελληνική θέση ότι το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Και εδώ το αξιοπερίεργο είναι το εξής: Ο μεν Νίκος Δένδιας πάντοτε στήριζε αυτή τη θέση στα διάφορα συμβούλια των ΥΠΕΞ της ΕΕ.  Αντιθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε, αφότου ο Προκόπης Παυλόπουλος έφυγε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, αξιοποίησε επαρκώς αυτή τη θέση στα επόμενα Συμβούλια Κορυφής ακόμα και όταν το Ουρτς Ρέιτς άρχισε να κάνει «βόλτες» στην Ελληνική ΑΟΖ από τον Ιούνιο του 2020.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αγρόν αγόραζε» στα Συμβούλια Κορυφής για να μην κακοκαρδίσει την Άγκελα Μέρκελ και για να πάρει ένα ξεροκόμματο στήριξης για την πανδημία, όπως ευθέως αποδέχτηκε πρόσφατα ο «θαλαμηπόλος» υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σήμερα λοιπόν όλα τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ «ζητοκραυγάζουν» και για την ακύρωση στην πράξη του «τουρκολιβυκού μνημονίου» και για την μεγάλη καθυστέρηση πρωτοκόλλησής του στον ΟΗΕ.  Φυσικά τσιμουδιά για τον κορυφαίο ρόλο του Προκόπη Παυλόπουλου.  Όσο και αν προσπαθούν και ιδίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να ξεχαστεί ο ρόλος του Προκόπη Παυλόπουλου δεν θα τα καταφέρουν. Όχι μόνο ο ρόλος αυτός θα φαίνεται αλλά θα αποδεικνύεται και στην πράξη το τι βλάβη στον Τόπο προκάλεσε η μη ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.  Μη ανανέωση που τώρα αποδεικνύεται πως την προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γιατί δεν μπορούσε να ανεχτεί την προσωπικότητα του Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και γιατί ήξερε ότι ο τελευταίος δεν θα ανεχόταν, ούτε στιγμή, τις αδιανόητες υποχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία ελέω Μέρκελ, που πιστά υπηρετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This