Πέμπτη 13/5/2021

Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού – Αύριο οι πρώτοι εμβολιασμοί (video)

Σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο Κρυονέρι Αττικής, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, έφτασε στις 7 το πρωί το φορτίο με τις πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το πρώτο φορτηγό με τις δόσεις του έφτασε στον Προμαχώνα στις 18:00 ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ στις 02:00 ξεκίνησε το ταξίδι για την Αττική, όπου και έφτασε λίγο πριν από τις 07:00. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέλαβε την επιτήρηση της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Ιπποκράτης».

Σε δεύτερο χρόνο, θα ακολουθήσει η διανομή σε άλλες τέσσερις μεγάλες αποθήκες στην υπόλοιπη χώρα και στη συνέχεια στα κέντρα, όπου θα γίνουν αύριο, οι πρώτοι εμβολιασμοί, σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν αύριο στα Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, την ίδια ημέρα θα εμβολιαστούν είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα Νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ