Τετάρτη 28/7/2021

Φυσιολογικός ορός αντί για εμβόλιο στον πρωθυπουργό;

Δεν υπάρχει καμία συνομωσία!

Θεωρίες συνωμοσίας έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο αναφορικά με το εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε όντως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή κάποιο απλό διάλειμμα με φυσιολογικό ορό.

Αυτές οι θεωρίες οξύνονται μάλιστα με το φωτογραφικό υλικό από τις κάμερες την ώρα του εμβολιασμού του πρωθυπουργού, που δείχνουν όντως ένα πλαστικό μπουκάλι το οποίο κρατάει νοσοκόμα και από το οποίο τραβάει το διάλειμμα με τη σύριγγα.

Ηρεμήστε όμως, ο φυσιολογικός ορός ήταν απολύτως φυσιολογικό να χρησιμοποιηθεί!

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι όντως η νοσοκόμα κρατούσε μπουκάλι με αλατούχο διάλειμμα, αυτό που λέμε «φυσιολογικό ορό», διότι έτσι υπαγορεύει η Φάιζερ να γίνεται το εμβόλιο!

Όπως βλέπουμε αναλυτικά στο φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης του εμβολίου:

18EB6661 A9E5 4F81 908D 9CE12276C997
Το φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης του εμβολίου δίνει όλες τις απαντήσεις και διαλύει τις θεωρίες συνωμοσίας

Δηλαδή το εμβόλιο αφού μείνει εκτός ψυγείου για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, εδώ διαλύεται και η πρώτη θεωρία συνωμοσίας ότι δηλαδή το εμβόλιο δε βγήκε από κάποιο ψυγείο, πρέπει να διαλυθεί σε φυσιολογικό ορό 1,8 ML!

Άρα, όντως το εμβόλιο δεν έπρεπε να είναι στο ψυγείο, διότι έπρεπε να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός, διαδικασία που όπως καταλαβαίνουμε απαιτεί το διάλυμα να μείνει αρκετή ώρα εκτός ψυγείου. Και όντως το μπουκαλάκι που κρατάει νοσοκόμα είναι φιαλίδιο φυσιολογικού όρου, διότι εκεί έπρεπε να διαλυθεί το εμβόλιο, όπως αναφέρουν ξεκάθαρα και οι οδηγίες.

Ο ισχυρισμός λοιπόν ότι ο Μητσοτάκης έκανε εμβόλιο με φυσιολογικό ορό αντί για το κανονικό εμβόλιο, δεν ισχύει.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ