Μαρία Θεοδωρίδου: Η μετάλλαξη του ιού δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στο εμβόλιο!

Μία στο εκατομμύριο οι (σοβαρές) αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο

Must Read

Για «ευρεία αποδοχή του εμβολίου από τους υγειονομικούς» έκανε λόγο η Μαρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο είναι… μία στο εκατομμύριο! 

Ειδικότερα, στην τοποθέτησή της, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι υγειονομικοί για να εμβολιαστούν, δήλωσε πως υπάρχει «ευρεία αποδοχή του εμβολίου από τους υγειονομικούς». Παράλληλα τόνισε πως οι αλλεργικές αντιδράσεις στο εμβόλιο είναι εξαιρετικά σπάνιες, μιλώντας για 1,3 αλλεργικές αντιδράσεις για κάθε 1.000.000 δόσεις.

«Μόνο αναφυλακτικές αντιδράσεις, πολύ σοβαρές, που οδηγούν το άτομο στο νοσοκομείο κι έχει ανάγκη ενδοφλέβιας χορήγησης φαρμάκων, είναι αυτές που προκαλούν ανησυχία και ίσως πριν το εμβόλιο χρειαστεί η εισήγηση του αλλεργιολόγου», σημείωσε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας, είπε πως υπάρχει ένας ιός που μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα και δεν είναι άλλος «από τον ιό της παραπληροφόρησης».

Περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως «η επιχείρηση Ελευθερία άρχισε», και συνέχισε, τονίζοντας ότι «έως τις 16:00 σήμερα εμβολιάστηκαν στα 5 νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και το αναφέρω στην δέσμευσή μου για διαφάνεια».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις δόσεις του εμβολίου που περιμένουμε, υπενθύμισε πως αύριο, Τρίτη 29/12, παραλαμβάνουμε άλλες 83.500 δόσεις του εμβολίου της Pfizer και έως τα τέλη Μαρτίου αναμένουμε λίγο περισσότερες από 1.255.000 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, αριθμός που ίσως αυξηθεί.

Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν και οι 240.000 δόσεις της Moderna για το πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν προχωρήσει η έγκριση, ενώ όπως σημείωσε, αν εξελιχθούν όλα με βάση το σχέδιο για την Astrazeneca, θα έχουμε 500.000 δόσεις στα τέλη Ιανουαρίου, 800.000 δόσεις τον Φεβρουάριο, 1.500.000 δόσεις τον Μάρτιο και 2,3 εκατομμύρια τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This