Πρόεδρος ΙΣΘ: «Οι εμβολιασμοί θα έπρεπε να έχουν αρχίσει από τη Βόρεια Ελλάδα»

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι συνάδελφοι θα κάνουν το εμβόλιο, δείχνοντας το δρόμο στους πολίτες»

Must Read

Την πεποίθησή του ότι ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό θα έπρεπε να αρχίσει από τη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, μιλώντας στην ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα του ΙΣΘ για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, με αφορμή την άφιξη των πρώτων παρτίδων εμβολίων στη χώρα μας.

Ο σύλλογος, μάλιστα, είχε στείλει εδώ και καιρό σχετικό αίτημα και εγγράφως στο υπουργείο Υγείας, αλλά ο εμβολιασμός άρχισε από την Αθήνα και σήμερα, Τρίτη 29/12, αναμένεται στο ΑΧΕΠΑ η πρώτη παρτίδα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ότι «η γρήγορη παρασκευή και διάθεση των εμβολίων, η βιοτεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιήθηκε, ο τρόπος και η αποτελεσματικότητα της αντισωματικής απάντησης του οργανισμού προκάλεσαν συζητήσεις και απορίες. Έκαναν δε ορισμένους να αντιμετωπίσουν με σκεπτικισμό τον εμβολιασμό, και δεν μιλώ για εκείνους που οποιοδήποτε επιστημονικό επιχείρημα κι αν ακούσουν δεν θα πειστούν, γιατί, όπως έλεγε ο Αϊνστάιν, το σύμπαν είναι πεπερασμένο εν αντιθέσει με την ανθρώπινη ανοησία, αλλά για όσους θέλουν να βεβαιωθούν για την ασφάλειά του και να ενημερωθούν για τις πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις».

«Η evidence based medicine (ιατρική που βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία) πρέπει να κυριαρχεί στην καθημερινή άσκηση της επιστήμης. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι συνάδελφοι ύστερα από σχετική ενημέρωση θα κάνουν το εμβόλιο -όποιο κι αν είναι αυτό, ύστερα από σχετική πιστοποίησή του από τις αρμόδιες Αρχές- δείχνοντας τον δρόμο στους πολίτες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This