Τρίτη 15/6/2021

Μαύρες γιορτές για 65 οικογένειες φορτοεκφορτωτών της Θεσσαλονίκης!

Κραυγή απόγνωσης από 65 οικογένειες φορτοεκφορτωτών της Θεσσαλονίκης που έμειναν έξω από το πλάνο της κυβέρνησης για ενίσχυση και έτσι πέρασαν μαύρα Χριστούγεννα, αλλά θα περάσουν και ακόμη πιο μαύρη Πρωτοχρονιά!

Μένουν χωρίς το παραμικρό βοήθημα αυτές οι 65 οικογένειες της Θεσσαλονίκης που έχουν να πάρουν χρήματα από την Πολιτεία ως στήριξη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από τα τέλη του προηγούμενου Μαΐου. Οι φορτοεκφορτωτές που είχαν υπαχθεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας στις λεγόμενες «ειδικές κατηγορίες» δεν έχουν πάρει ενίσχυση στο δεύτερο κύμα, παρότι τα έσοδά τους έχουν μειωθεί δραματικά τουλάχιστον για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Γιορτές με 300 ευρώ!

Ο πρόεδρος του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Φωτίου τονίζει:

«Το βοήθημα που μας έδωσαν για τις απώλειες της προηγούμενης άνοιξης ήταν πραγματικά μια βοήθεια που μας κράτησε ζωντανούς.

Τώρα όμως, παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας, δεν μας έχουν εντάξει στις ειδικές κατηγορίες, όπου υπάγονται καλλιτέχνες και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με αυτασφάλιση, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να κάνουμε γιορτές με συνολικά μηνιαία έσοδα κάτω από τα 300 ευρώ.

Οι απώλειές μας είναι τεράστιες και από τα συναρμόδια υπουργεία λένε ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια για να καλυφτούμε. Πώς γίνεται αυτό, από τη στιγμή που στο πρώτο κύμα, όταν μας έδωσαν την ενίσχυση, τα κονδύλια που διέθετε η Πολιτεία ήταν 2500.000 ευρώ και σε αυτό το δεύτερο κύμα είναι 4.500.000;».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ