Παρασκευή 30/7/2021

Σας ενδιαφέρει: Πέντε «κλικ» στην πλατφόρμα myCAR κι έτοιμη η κατάθεση πινακίδων

Το όχημα θα φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο και δεν θα κυκλοφορεί

Με πέντε «κλικ» μπορούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και να τα θέσουν σε ακινησία.

Από φέτος η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα «myCAR», που τίθεται σε εφαρμογή από ώρα σε ώρα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Βήμα 1ο: Εισέρχονται στην ψηφιακή πλατφόρμα mycar.aade.gov.gr με τους προσωπικούς κωδικούς (username και password) του TaxisNet.
  • Βήμα 2ο: Με την είσοδό τους στην εφαρμογή οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, να λάβουν βεβαίωση μη οφειλής τελών σε περίπτωση που θέλουν να μεταβιβάσουν το όχημά τους ή να πατήσουν «κλικ» στην επιλογή «Ψηφιακή Ακινησία / Κυκλοφορία». Τότε θα εμφανιστούν αυτομάτως τα προσωπικά στοιχεία τους, όπως ο ΑΦΜ, ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους και η τρέχουσα ημερομηνία. Σε περίπτωση που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από ένα οχήματα, επιλέγοντας τον αριθμό κυκλοφορίας εμφανίζονται οι πινακίδες όλων των οχημάτων τους, ώστε να επιλέξουν αυτό για το οποίο επιθυμούν να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας.
  • Βήμα 3ο: Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επιλέξουν την κατάσταση του οχήματος (ΚΙΝΗΣΗ / ΑΚΙΝΗΣΙΑ). Για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας θα πρέπει να επιλέξουν το πεδίο «Δήλωση Ακινησίας Οχημάτων».
  • Βήμα 4ο: Στη συνέχεια θα κληθούν να επιβεβαιώσουν τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα και του οχήματός του (αριθμός κυκλοφορίας, ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, διεύθυνση κατοικίας ή έδρας, ΔΟΥ).
  • Βήμα 5ο: Τέλος, θα κληθούν να δηλώσουν υπεύθυνα ότι:
    α) το όχημα θα φυλάσσεται σε κλειστό και περιφραγμένο χώρο, και
    β) δεν θα κυκλοφορήσουν το όχημα από τη στιγμή που έχει τεθεί σε ακινησία.

Βαριά πρόστιμα

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας απαγορεύεται να κυκλοφορήσει το όχημα με ή χωρίς τις πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ δεν επιτρέπεται το όχημα να είναι σταθμευμένο και να φέρει κανονικά τις πινακίδες. Σε αυτή την περίπτωση ο κάτοχος του οχήματος θα κληθεί να πληρώσει βαρύ πρόστιμο 10.000 ευρώ, πλέον των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ