Παρασκευή 14/5/2021

Εμβολιασμός των υγειονομικών σε τρεις φάσεις, ξεκινούν τα εμβόλια και στους οίκους ευγηρίας

Ως τις 20 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους θέλοντας να απαντήσει στις επικρίσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς των εμβολιασμών, επεσήμανε ότι αυτοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία».

Μάλιστα, είπε ότι μέχρι τις 15:00 την Κυριακή έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί και συνολικά από τις 27/12/2020 έως την Κυριακή το μεσημέρι, έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε, ότι το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα γίνει σε 3 φάσεις:

  • στις 4 Ιανουαρίου θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.
  • στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και
  • έως τις 12 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία – τη Δευτέρα (4/1) μάλιστα προστίθενται και πέντε Στρατιωτικά Νοσοκομεία – ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

«Η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών. Η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι “πρόθυμοι” που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναλυτικά:

  • Η λίστα με τα 42 Νοσοκομεία που θα ξεκινήσουν εμβολιασμούς στις 04.01.21:

Κύμα 1ο – 04.01.21 Έναρξη Εμβολιασμών

  • Η λίστα με τα 55 Νοσοκομεία που θα ξεκινήσουν εμβολιασμούς στις 08.01.21:

Κύμα 2ο – 08.01.21 Έναρξη εμβολιασμών

  • Η λίστα με τα 19 Νοσοκομεία σε Νησιά Αιγαίου & Ιονίου που θα έχουν εφοδιαστεί έως  τις 12.01.21:

Κύμα 3ο – Εφοδιασμός έως τις 12.01.21

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ