Τετάρτη 4/8/2021

Καθηγητής Σαρηγιάννης: «Να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου»

«Από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων»

Ασφυκτιούν ακόμη οι ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και έτσι ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκφράζει ανοιχτά τις αντιρρήσεις του για το άνοιγμα των σχολείων, προβλέποντας αύξηση κρουσμάτων μετά τις 20 Ιανουαρίου!

Η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, θεωρείται επισφαλής από τον κ. Σαρηγιάννη, ο οποίος τόνισε: «Είναι δύσκολο να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Το άνοιγμα-κλείσιμο σχολείων έπρεπε να είχε γίνει τον Οκτώβριο. Θα ήμασταν καλύτερα τώρα και προτρέπω τους πάντες να περιμένουν την Τρίτη ή την Τετάρτη, να δούμε τα δεδομένα των Χριστουγέννων. Θα έχουμε αρκετά στοιχεία την Πέμπτη για να κάνουμε πρόβλεψη και για την εικόνα της Πρωτοχρονιάς. Με αυτά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, το άνοιγμα σχολείων στις 11/1 είναι μια υψηλού κινδύνου ημερομηνία. Είναι νωρίς. Από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων. Ασφαλέστερο είναι να συζητάμε για μετά τις 20 του μήνα, ίσως και 25 που είναι Δευτέρα».

Για τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, έστειλε το μήνυμα: «Δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, ενώ πράγματι στα κρούσματα, η αποκλιμάκωση έχει αρχίσει να μειώνεται, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος πραγματικά χαλάρωσε. Καλώς λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα. Αν το αφήναμε να προχωρήσει, θα είχαμε αντιστροφή πορείας και δεν έχουμε πολυτέλεια να συμβεί αυτό στις ΜΕΘ».

Και για το εμπόριο: «Το θέμα είναι η αγορά να ανοίξει με ασφάλεια. Να ανοίξουμε με ζώνες το εμπόριο. Αρχικά να γίνει στα νησιά, που δεν έχουν σύνδεση με άλλες περιοχές ή άλλες περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να κάνουμε απολύμανση και στον αέρα, σε εσωτερικούς χώρους. Είναι δύσκολα ακόμη τα πράγματα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ