Καθηγητής Σαρηγιάννης: «Να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου»

«Από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων»

Must Read

Ασφυκτιούν ακόμη οι ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και έτσι ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκφράζει ανοιχτά τις αντιρρήσεις του για το άνοιγμα των σχολείων, προβλέποντας αύξηση κρουσμάτων μετά τις 20 Ιανουαρίου!

Η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, θεωρείται επισφαλής από τον κ. Σαρηγιάννη, ο οποίος τόνισε: «Είναι δύσκολο να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Το άνοιγμα-κλείσιμο σχολείων έπρεπε να είχε γίνει τον Οκτώβριο. Θα ήμασταν καλύτερα τώρα και προτρέπω τους πάντες να περιμένουν την Τρίτη ή την Τετάρτη, να δούμε τα δεδομένα των Χριστουγέννων. Θα έχουμε αρκετά στοιχεία την Πέμπτη για να κάνουμε πρόβλεψη και για την εικόνα της Πρωτοχρονιάς. Με αυτά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, το άνοιγμα σχολείων στις 11/1 είναι μια υψηλού κινδύνου ημερομηνία. Είναι νωρίς. Από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων. Ασφαλέστερο είναι να συζητάμε για μετά τις 20 του μήνα, ίσως και 25 που είναι Δευτέρα».

Για τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, έστειλε το μήνυμα: «Δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ, ενώ πράγματι στα κρούσματα, η αποκλιμάκωση έχει αρχίσει να μειώνεται, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος πραγματικά χαλάρωσε. Καλώς λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα. Αν το αφήναμε να προχωρήσει, θα είχαμε αντιστροφή πορείας και δεν έχουμε πολυτέλεια να συμβεί αυτό στις ΜΕΘ».

Και για το εμπόριο: «Το θέμα είναι η αγορά να ανοίξει με ασφάλεια. Να ανοίξουμε με ζώνες το εμπόριο. Αρχικά να γίνει στα νησιά, που δεν έχουν σύνδεση με άλλες περιοχές ή άλλες περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να κάνουμε απολύμανση και στον αέρα, σε εσωτερικούς χώρους. Είναι δύσκολα ακόμη τα πράγματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This