Πέμπτη 5/8/2021

Γιάννης Μπουτάρης: «Είμαι αλκοολικός και είμαι καθαρός από το 1991»

«Τριών ειδών οι πότες» λέει ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης έγινε συγγραφέας και συστήνει στο αναγνωστικό κοινό την ενασχόλησή του με τα κρασιά μέσα από το βιβλίο «Εξήντα χρόνια τρύγος…». Μιλώντας στο protothema.gr για το νέο του βιβλίο αλλά και τις γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του, ο Μπουτάρης μίλησε για τη μάχη του με τον αλκοολισμό:

«Η ανάγκη να ξεφύγεις από την πραγματικότητα σε ωθεί να νομίζεις πως είσαι ο κυρίαρχος του κόσμου. Με το μυαλό σου τα κάνεις όλα. Βοηθούμενος με το κρασί. Το αλκοόλ σε διευκολύνει να δραπετεύσεις από την πραγματικότητα. Και όποιος λέει όχι, ψέματα λέει. Είναι δύσκολο πράγμα η ζωή» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

3 είδη στους πότες

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι τα ζόρια τον οδηγούσαν στο να καταναλώνει αλκοολ ενώ εξήγησε ότι υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη στους πότες: «Το ένα ποτήρι φέρνει το άλλο. Προφανώς είχα κάποια ζόρια και αντί για ένα ποτήρι έπινα τέσσερα. Το ένα φέρνει το άλλο. Τριών ειδών οι πότες. Ο πότης που πίνει μια φορά στις τόσες. Είναι ο πότης που πίνει καθημερινά, αλλά θα σταματήσει. Τον ειδοποιεί ο οργανισμός του. Και είναι ο εν δυνάμει αλκοολικός, ο οποίος δεν ξέρει τι θα πει “φτάνει”. Καταντάει να μην μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αλκοόλ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ