Τρίτη 15/6/2021

Δίπλωμα οδήγησης: Οι υποψήφιοι οδηγοί θα επιλέγουν ηλεκτρονικά την επιθυμητή ημέρα και ώρα εξέτασης

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί και για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης λόγω φθοράς ή απώλειας

Την επιθυμητή ημέρα και ώρα της θεωρητικής και πρακτικής τους εξέτασης θα έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίζουν χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί, δια του πληρεξουσίου εκπαιδευτή, χάρη στον ηλεκτρονικό προγραμματισμό των εξετάσεων οδήγησης που καθιερώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα πρόκειται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία και, σε πρώτη φάση, πρόκειται να κατατίθενται ηλεκτρονικά και σε ψηφιακή μορφή τα δικαιολογητικά για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης λόγω απώλειας, φθοράς και κλοπής. Ο χρόνος έναρξης της υπηρεσίας αυτής, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της δημόσιας διοίκησης, απομένει να προσδιοριστεί από το Υπουργείο Μεταφορών, με την έκδοση σχετικής διαπιστωτικής πράξης.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει προτείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα να επεκταθεί και για τα δικαιολογητικά των υποψηφίων οδηγών, καθώς με την κατάθεση σε ψηφιακή μορφή της φωτογραφίας και της υπογραφής θα διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία του υποψηφίου και θα αποτρέπονται φαινόμενα εξαπάτησης και διαφθοράς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ