«Noor 1»: Στον Ανακριτή Διαφθοράς ο Αιμίλιος Κοτσώνης για την εμπλοκή Μαρινάκη

Τα νέα στοιχεία και από τις ΗΠΑ

Must Read

Στον Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο κατέθεσε πρόσφατα ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ντουμπάι για τη μεταφορά πετρελαίων αλλά και στον Ολυμπιακό, Αιμίλιος Κοτσώνης για την υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης που ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση, αθωώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε δεύτερο βαθμό με «ελαχιστότατες αμφιβολίες» όπως είχε επισημάνει η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά Μαρία Κουφούδη. Τώρα ο κ. Κοτσώνης εκλήθη όχι ως κατηγορούμενος αλλά ως μάρτυρας στην υπόθεση που αφορά τον εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, εναντίον του οποίου έχουν ασκηθεί διώξεις για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκατηγορούμενοι του είναι ο δικηγόρος και φίλος του Β. Μαρινάκη Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, ο διευθύνων σύμβουλος κατά το επίδικο διάστημα της εταιρείας Capital Ship Management Corp. Νικόλαος Συντυχάκης και ο ναυτασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης.

Οι διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος τους καθώς προέκυψε ροή χρημάτων από εταιρείες συμφερόντων τους προς την εταιρεία G Tankers με έδρα στο Ντουμπάι του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014. Μάλιστα προέκυψε πως ένας τόνος του φορτίου του «λευκού θανάτου» διακινήθηκε μέσα από το σπίτι της πρώην συζύγου του στη Φιλοθέη.

Τα επίδικα δέκα εμβάσματα των τεσσάρων κατηγορουμένων που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ, προέκυψαν από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού της G Tankers που προσκόμισε ο ίδιος ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης στις διωκτικές αρχές, στοχεύοντας σε καλύτερη μεταχείριση του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης εκλήθη από τον Ανακριτή Διαφθοράς να εξηγήσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές που είχε ο Β. Μαρινάκης με τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη λίγους μήνες πριν τον απόπλου του «Noor 1» με τα ναρκωτικά.

Στον κ. Πετρόπουλο έχουν, επίσης, καταθέσει ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο πρώην πλοιοκτήτης του «Noor 1» Παναγιώτης Φάρος και ο υποναυλωτής Βασίλειος Κουρούβανης.
Υπενθυμίζεται πως οι Π. Φάρος, Β. Κουρούβανης όπως και ο Αιμ. Κοτσώνης είχαν απαλλαγεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Τώρα εκλήθησαν ως μάρτυρες και ρωτήθηκαν αν γνωρίζουν σχετικά με το ρόλο του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Τα νέα στοιχεία και από τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ στα χέρια του Ανακριτή είναι και στοιχεία από υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ, η οποία διεξήγαγε επίσημη έρευνα για την εταιρία που χορήγησε 8.000.000 δολάρια στην εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη. Πρόκειται για τη Maritime Capital Management Partners USA LLC (MCMP), με έδρα την πόλη Φράνκφορτ του Ιλινόι, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας περιλαμβάνονται δύο Έλληνες.

Ας σημειωθεί πως για την υπόθεση έχει δώσει κατάθεση στον Έλληνα πρόξενο στο Ντουμπάι ο επιχειρηματίας Βασίλης Γεωργιάδης, εμπλέκοντας ακόμα δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες στην υπόθεση του «Noor 1».

Ο ένας από τους δύο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν λόγω της συνομιλίας που είχε με τρίτο πρόσωπο που είχε επισκεφτεί τον Αιμίλιο Κοτσώνη, όταν αυτός είχε προφυλακιστεί.

Ο κ. Πετρόπουλος αναμένεται να καλέσει τα δύο πρόσωπα που κατονομάζονται από το μάρτυρα και αν γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση. Παράλληλα, ο ανακριτής αναμένει τα αποτελέσματα άλλων δικαστικών συνδρομών που έχει αιτηθεί από άλλα κράτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This