Παράταση για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Must Read

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου και την έναρξης επιβολής κυρώσεων για μη αναγραφή πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) στις αγγελίες ακινήτων ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ.

Σε επιστολή της προς τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σημειώνει ότι χρειάζεται μια μεταβατική περίοδος έξι μηνών, ώστε να μην παραλύσει η κτηματαγορά και επηρεαστούν αρνητικά οι συναλλαγές επί των ακινήτων, οι οποίες έχουν ήδη αρκετά γραφειοκρατικά προσκόμματα και δεν χρειάζονται περισσότερα.

Δεν υπάρχει εμπειρία

Η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ότι ούτε εμπειρία στη δημιουργία και υποβολή ταυτότητας κτιρίου υπάρχει ούτε μπορεί να αποκτηθεί από έναν σημαντικό αριθμό μηχανικών όλης της χώρας μέσα σε έναν και μόνο μήνα, όσο είναι η μεταβατική μηνιαία περίοδος που ανακοινώθηκε. Επίσης, δεν είναι δυνατές, με κλειστές δημόσιες υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας και καραντίνας διαρκείας, η διενέργεια αυτοψιών και η συγκέντρωση τόσων δικαιολογητικών για έκδοση ΠΕΑ και ταυτότητας.

Πέρα απ’ αυτό, δεν έχει γίνει ενημέρωση και προετοιμασία των ιδιοκτητών, των μεσιτικών γραφείων και των διαδικτυακών πλατφορμών για έκδοση και ανάρτηση δεκάδων χιλιάδων ΠΕΑ. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι να καταρρεύσουν τόσο οι κάθε είδους εμπράγματες συναλλαγές στα συμβολαιογραφεία της χώρας όσο και ολόκληρη η κτηματαγορά, αφού οι διαδικτυακές πλατφόρμες της χώρας θα πρέπει να αποκαθηλώσουν εκατοντάδες χιλιάδες αναρτημένες αγγελίες αγοραπωλησιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This