Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Παράταση για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου και την έναρξης επιβολής κυρώσεων για μη αναγραφή πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) στις αγγελίες ακινήτων ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ.

Σε επιστολή της προς τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σημειώνει ότι χρειάζεται μια μεταβατική περίοδος έξι μηνών, ώστε να μην παραλύσει η κτηματαγορά και επηρεαστούν αρνητικά οι συναλλαγές επί των ακινήτων, οι οποίες έχουν ήδη αρκετά γραφειοκρατικά προσκόμματα και δεν χρειάζονται περισσότερα.

Δεν υπάρχει εμπειρία

Η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ότι ούτε εμπειρία στη δημιουργία και υποβολή ταυτότητας κτιρίου υπάρχει ούτε μπορεί να αποκτηθεί από έναν σημαντικό αριθμό μηχανικών όλης της χώρας μέσα σε έναν και μόνο μήνα, όσο είναι η μεταβατική μηνιαία περίοδος που ανακοινώθηκε. Επίσης, δεν είναι δυνατές, με κλειστές δημόσιες υπηρεσίες εν μέσω πανδημίας και καραντίνας διαρκείας, η διενέργεια αυτοψιών και η συγκέντρωση τόσων δικαιολογητικών για έκδοση ΠΕΑ και ταυτότητας.

Πέρα απ’ αυτό, δεν έχει γίνει ενημέρωση και προετοιμασία των ιδιοκτητών, των μεσιτικών γραφείων και των διαδικτυακών πλατφορμών για έκδοση και ανάρτηση δεκάδων χιλιάδων ΠΕΑ. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι να καταρρεύσουν τόσο οι κάθε είδους εμπράγματες συναλλαγές στα συμβολαιογραφεία της χώρας όσο και ολόκληρη η κτηματαγορά, αφού οι διαδικτυακές πλατφόρμες της χώρας θα πρέπει να αποκαθηλώσουν εκατοντάδες χιλιάδες αναρτημένες αγγελίες αγοραπωλησιών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ