Δευτέρα 2/8/2021

Αχιλλέας Γκίγκας: «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε ξανά τα 3.000 κρούσματα, γιατί τότε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις»

Το σύστημα δεν σηκώνει ξανά τόσο μεγάλη πίεση γιατί είναι ήδη τραυματισμένο».

Την εκτίμηση ότι δεν θα φτάσουμε ξανά στα 3.000 κρούσματα την ημέρα εξέφρασε ο καθηγητής εσωτερικής παθολογίας και μολυσματικών ασθενειών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας.

«Όλη η φροντίδα είναι να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα», δήλωσε εκτιμώντας ότι δεν θα φτάσουμε ξανά τα 3.000 κρούσματα. «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια ύψη πάλι γιατί αν ξαναφτάσουμε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις. Το σύστημα δεν σηκώνει ξανά τόσο μεγάλη πίεση γιατί είναι ήδη τραυματισμένο».

Σε ό,τι αφορά στο σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι «προσπαθούμε να μη γίνουν κινήσεις που θα επιβαρύνουν απότομα το φορτίο. Δεν θα επιτρέψουμε να αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα».

Άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου

Ο καθηγτής έκανε αναφορά και στα σχολεία και στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, υποστηρίζοντας ότι «τα Γυμνάσια επειδή φέρουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεταδοτικότητα, σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε, θα χρειαστεί και αυτήν την εβδομάδα και ίσως και την επόμενη να μένουν κλειστά». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της αγοράς, τονίζοντας ότι «το λιανεμπόριο θα αργήσει 1-2 εβδομάδες ακόμα να απελευθερωθεί».

Τέλος, ο κ. Γκίκας, σημείωσε για τους εμβολιασμούς ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα ομαλοποιηθεί η εισροή εμβολίων και σιγά – σιγά θα έχουμε κάλυψη του πληθυσμού. Με φοβίζει η καθυστέρηση της παραλαβής» κατέληξε ο καθηγητής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ