Τέλεια! Εμείς «φυλακισμένοι» και οι τουρίστες αλωνίζουν στην Ελλάδα όπως γουστάρουν! (αποκαλυπτικές φωτογραφίες)

Η Νεάπολη Λακωνίας, το Παλαιόκαστρο και η Πούντα αγαπημένοι προορισμοί των τουριστών με τα αυτοκινούμενα

Must Read

Αν βλέπαμε αυτές τις εικόνες τον Δεκέμβριο του 2019 θα τρίβαμε τα χέρια μας και θα πανηγυρίζαμε που η χώρα μας έχει τουρισμό ακόμα και τον χειμώνα! Όταν όμως τις βλέπουμε τον Ιανουάριο του 2021 μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσουν μια και δεν ζούμε σε φυσιολογικούς καιρούς αλλά σε καιρό «επιθετικής» πανδημίας.

Σύμφωνα με καταγγελία που έστειλε στο newsbreak.gr κάτοικος από τη Νεάπολη Λακωνίας, (και το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες) δεκάδες αλλοδαποί τουρίστες σταθμεύουν ανενόχλητοι τα αυτοκινούμενά τους, για μέρες και κάνουν τις διακοπές τους «σα να μην υπάρχει αύριο», στο Παλαιόκαστρο ή στην Πούντα, χωρίς καμία προστασία λες και δεν υπάρχει κορωνοϊός στη χώρα τους ή τη δικιά μας!

Για ελιές είσαι οκ, για βοήθεια όχι!

Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχει γενικό lockdown και είναι αδύνατη για τους Έλληνες να μετακινηθούν από νομό σε νομό. Εδώ να πούμε ότι είναι χιλιάδες οι ηλικιωμένοι που ζουν εκτός αστικών κέντρων και απαγορεύεται ρητώς ακόμα και στα παιδιά τους να πάνε να τους δούνε, ή να τους προσφέρουν κάποια βοήθεια (και ακόμα ένα παράλογο είναι ότι για να πάει κάποιος να μαζέψει ελιές είναι ακίνδυνος, αλλά είναι επικίνδυνος αν πάει να βοηθήσει τους ηλικιωμένους γονείς του)!

Με μια μικρή έρευνα που κάναμε και σύμφωνα με τα λεγόμενα της μάρτυρος στο newsbreak.gr οι τουρίστες προέρχονται από την Τουρκία, την Γερμανία, το Βέλγιο ακόμα και το Μπενίν!

Και μπορεί η είσοδος στην χώρα να μην απαγορεύεται, όμως τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Έχουν κάνει τα απαιτούμενα τεστ μια και προέρχονται από χώρες που η κατάσταση είναι επιδημιολογικά πολύ χειρότερη από τη δικιά μας; Και φυσικά (σύμφωνα πάντα με την καταγγελία) όσο διάστημα οι τουρίστες κάνουν ανενόχλητοι τις διακοπές τους στην περιοχή δεν έχει εμφανιστεί καμία Αρχή, έστω για να τους ελέγξει ή να τους κάνει ένα rapid test ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν είναι εστίες διασποράς, ειδικά τώρα που ο ιός μεταλλάσσεται με άγνωστες συνέπειες.

Τους έχει ελέγξει κάποια Αρχή;

Και φυσικά να πούμε ότι οι τουρίστες με αυτοκινούμενα οχήματα έχουν διανύσει ολόκληρη την Ελλάδα για να φτάσουν στον προορισμό των διακοπών τους. Τους έχουν ελέγξει κάπου; Έχουν κάποιο επίσημο έγγραφο που να το βεβαιώνει; (εδώ θα μου πείτε ότι -σύμφωνα με καταγγελίες- ούτε στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας δεν ελέγχονται, στα κατσάβραχα και τις παραλίες θα τους ελέγξουν;)

Παρόλα αυτά και θεωρώντας ότι είναι νόμιμη η (ανεξέλεγκτη) μετακίνησή τους στην χώρα, το βέβαιο είναι ότι η ελληνική οικονομία δεν θα καταστραφεί αν 50 ή 100 τουρίστες με τροχόσπιτα δεν μπουν στην χώρα μας για να κάνουν ανέμελες αλλά επικίνδυνες διακοπές, την ώρα που κυβέρνηση και επιστήμονες «κουνάνε το δάχτυλο» (και πολύ καλά κάνουν) σε αυτούς που πήγαν για διακοπές στο Ντουμπάϊ!

Με μια διαφορά: Οι αεροπορικοί επιβάτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελεγχθούν, ενώ οι… αυτοκινούμενοι ποτέ!

Ας ελπίσουμε ότι κάποια επίσημη Αρχή θα διαψεύσει τόσο το ρεπορτάζ μας, όσο και τους φόβους μας…

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This