Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Αποκάλυψη του Open για τη σύλληψη Τουρκοσύριου μαχητή

Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν φωτογραφίες που με βαρύ οπλισμό σε πεδίο μάχης

Σοβαρά ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας γεννά η σύλληψη ενός 32χρονου (φωτό) με διπλή υπηκοότητα -τουρκική και συριακή- έπειτα από τυχαίο έλεγχο πριν από λίγες ημέρες στη λεωφόρο Αθηνών. Ο αλλοδαπός όχι μόνο βρισκόταν παράνομα στη χώρα, αλλά στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να φέρει βαρύ οπλισμό σε πεδίο μάχης, πιθανότατα σε κάποιο μέτωπο της Συρίας.

Οπως είναι φυσικό, τα ευρήματα θορύβησαν τις Αρχές και αμέσως σήμανε συναγερμός. Άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διενεργούν εξονυχιστικές έρευνες για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για μαχητή του ISIS ή πράκτορα που εισήλθε στη χώρα παράνομα, πιθανότατα από τα τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν σε σχετικό ρεπορτάζ του Open TV, σε βάρος του δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία, ενώ το όνομά του δεν υπάρχει σε καμία κόκκινη λίστα των διεθνών Αρχών ασφαλείας ούτε έχει εκδοθεί για εκείνον Ερυθρά Αγγελία. Ομως κατά τον σωματικό έλεγχο βρέθηκε επάνω του ένα μαχαίρι, ενώ πρόβαλε και αντίσταση στους αστυνομικούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα έγγραφα για να βρίσκεται στην Ελλάδα. Έτσι, διατάχθηκε η διοικητική απέλασή του.

Όσον αφορά τη γυναίκα που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο την ημέρα της σύλληψης, είναι ελληνικής καταγωγής και στην κατοχή της βρέθηκε πλαστή ταυτότητα. Μάλιστα, φέρεται ότι είναι γνώριμη των Αρχών από παλαιότερη υπόθεση, η οποία σχετίζεται με διακίνηση παράνομων μεταναστών και για την οποία είχε καταδικαστεί, όπως ανέφεραν ασφαλείς πηγές στο Open TV.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ