Μάρτυρας στη «Δίκη στο Open»: Δεν είναι αθώοι όσοι αθωώθηκαν για το «Noor 1» (video)

Συντάκτης: Newsroom

Ανέφερε πως οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν το «Noor 1» στην Ελευσίνα, είχαν φέρει και άλλο πλοίο στην Ελλάδα.

Προσπάθεια εξαγοράς του κατήγγειλε ο επιχειρηματίας Βασίλης Γεωργιάδης ο οποίος κατέθεσε τον περασμένο Νοέμβριο στην υπόθεση που αφορά την εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1».

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» από το Ντουμπάι όπου δραστηριοποιείται και του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Μάλιστα κατονόμασε τον πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ (Σ.Σ. νυν είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης) Αλ Χασάουι, ως αιτία της απαγόρευσης εξόδου του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η οικονομική μου αντιδικία είναι με τον πρώην ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ Φόρεστ, Αλ Χασάουι που κατάγεται από το Κουβέιτ. Πρόκειται για την μη πληρωμή μίας επιταγής για ένα σκάφος που είχα ζητήσει να κατασκευάσει η εταιρεία του και το οποίο είχε μία βλάβη. Έτσι βρέθηκα κατηγορούμενος στην υπόθεση και ο Αλ Χασάουι είναι ένας άνθρωπος με επιρροή στις αραβικές χώρες».

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας κατέθεσε στις αρχές Νοεμβρίου στον πρόξενο στην ελληνική Πρεσβεία στο Ντουμπάι στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννης Πετρόπουλος για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1».

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται οι φερόμενοι ως χρηματοδότες, αποστολείς και παραλήπτες του φορτίου της ηρωίνης, ήτοι οι Τούρκοι Ζιντάστι και Ριγκαμπάντι, αλλά και ο Β. Μαρινάκης μαζί με δύο συνεργάτες του και ένα ναυτασφαλιστή.

Για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης έχουν ήδη καταδικαστεί ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη πέρασε ένας τόνος ηρωίνης και ο ναυλωτής Γεώργιος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι που θα συσκεύαζαν τα ναρκωτικά σε 18 έτη κάθειρξη και σε πολυετείς καθείρξεις ο Ιρανός συνοδός του φορτίου, ένας συνεργάτης του Γιαννουσάκη και ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκε περίπου ένας τόνος του φορτίου του «λευκού θανάτου».

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο αθωώθηκαν ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη με την εταιρεία του Capital αλλά και στον Ολυμπιακό Αιμίλιος Κοτσώνης, ο Βασίλειος Κουρούβανης που θα υποναύλωνε το «Noor 1» για μεταφορές πετρελαίων από τη Λιβύη στο Ρίο της Πάτρας και ο πρώην πλοιοκτήτης του πλοίου Παναγιώτης Φάρος.

Εξάλλου, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχαν ήδη αθωωθεί ο τελευταίος πλοιοκτήτης του «Noor 1» Παντελής Καλαφάτης, η σύζυγος του καθώς και η πρώην σύζυγος του Γιαννουσάκη, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε ποσότητα της ηρωίνης.

Από την πλευρά του ο Β. Γεωργιάδης μιλώντας στο Open υποστήριξε πως όσοι αθωώθηκαν δεν είναι όλοι αθώοι.

«Με ρώτησε ο κ. ανακριτής για συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν γνώριζα. Αυτοί που αθωώθηκαν δεν είναι αθώοι. Και αυτοί που δικάστηκαν δεν φταίνε».

Ανέφερε δε πως οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν το «Noor 1» στην Ελευσίνα, είχαν φέρει και άλλο πλοίο στην Ελλάδα.

«Για το συγκεκριμένο πλοίο δεν γνωρίζω αλλά για τους ανθρώπους που το έφεραν ξέρω πως έφεραν άλλοι ένα πλοίο στην Ελλάδα που δεν ξέρει κανείς τι έγινε. Το έφεραν στην Πάτρα» ανέφερε.

Στην κατάθεση του προς τον Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά έχει κατονομάσει δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες ιδιοκτήτες ομάδων της Super League που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

«Κατευθείαν με το πλοίο δεν εμπλέκονται αλλά με άτομα που εμπλέκονται με το πλοίο. Δεν μπορώ να πω παραπάνω, είναι μέρος της κατάθεσης. Τα άτομα με τα οποία σχετίζονται οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, βρίσκονται στην… πρώτη σειρά της υπόθεσης. Στο πρώτο δικαστήριο αθωώθηκαν μάλιστα» δήλωσε.

Πάντως, διευκρίνισε πως οι δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες δεν εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών. «Όχι κατηγορηματικά όχι» απάντησε σε σχετική ερώτηση για να συνεχίσει ακόμα περισσότερο, λέγοντας πως κανένα από τα 10 πρόσωπα που έχει καταθέσει στον ανακριτή εμπλέκονται με εμπορία ναρκωτικών.

Ουσιαστικά αναίρεσε τον εαυτό του ως μάρτυρα σε μια υπόθεση που αφορά διακίνηση ναρκωτικών…

Απόπειρα εξαγοράς του μάρτυρα

Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του συνέντευξης, υποστήριξε πως κάποιος προσπάθησε να τον εξαγοράσει.

Ανέφερε σχετικά:

«Υπήρχε άνθρωπος που προσπάθησε να με εξαγοράσει, να… αγοράσει τα στοιχεία που έχω και να με πάρει από την χώρα που είμαι. Δεν μου είπε από ποιον έρχεται, αλλά μου ανέφερε δύο ονόματα. Ενός μεγάλου οικονομικού ποδοσφαιρικού παράγοντα και μίας πολιτικού που είναι εν ενεργεία, βουλευτής. Ήθελε να πάρει στοιχεία που έχω γι’ αυτούς τους δύο ανθρώπους. Αυτό έγινε πριν δύο μήνες. Δεν έχω στοιχεία για αυτούς τους δύο.

Γι’ αυτό και ζήτησα συμπληρωματική κατάθεση στον ίδιο τον ανακριτή, ο Πρόξενος δεν έχει την γνώση που χρειάζεται για την υπόθεση. Έλληνας είναι αυτός που με πλησίασε αλλά δεν θα πω που ζει. Έχω χαρτιά που θα παρουσιάσω στον ανακριτή, όταν με καλέσει».

Προφυλακίστηκε ο Ριγκαμπάντι

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πειραιά, ο ανακριτής του Noor One Ι. Πετρόπουλος αποφάσισε την προσωρινή κράτηση του Τούρκου Φαρντίν Ριγκαμπάτι ο οποίος είχε εκδοθεί από την Αγγλία, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί στο πλαίσιο της δεύτερης δικογραφίας για το «Noor 1».

Τον Ριγκαμπάντι είχε κατονομάσει ο καταδικασθείς στην υπόθεση Ευθύμιος Γιαννουσάκης. Είχε συναντηθεί μαζί του λίγους μήνες πριν τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Κωνσταντινόπολη μαζί με τον επίσης Τούρκο φερόμενο ως μεγαλέμπορο ναρκωτικών Νατζί Σερίφι Ζιντάστι.

Ο Ριγκαμπάτι εμφανίζεται σε βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή, να συνομιλεί με τον Ζιντάστι, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον Γιαννουσάκη.

Μπουρδούβαλης: Με πλαστά έγγραφα ταξίδευε το ναρκόπλοιο

Η εκπομπή αποκάλυψε, επίσης, πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διερευνά τις καταγγελίες του καταδικασθέντα ως ναυλωτή του ναρκόπλοιου Γιώργου Μπουρδούβαλη,πως το πλοίο ταξίδευε με πλαστά έγγραφα.

Στην κατάθεση που έδωσε ο Mπουρδούβαλης στη φυλακή, έδωσε στοιχεία για ναυτική απάτη.

Ισχυρίζεται ότι το «Noor 1» έφτασε στην Ελευσίνα με πλαστά έγγραφα, με την ανοχή κρατικών αξιωματούχων, κατονομάζοντας έξι πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη ναυτική απάτη.

Ας σημειωθεί πως την καταγγελία για ναυτική απάτη είχε κάνει και στην απολογία του στο δικαστήριο, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους δικαστές να τον καταδικάσουν ως ναυλωτή του πλοίου για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Δείτε όλη την εκπομπή «Δίκη στο Open» με τις αποκαλύψεις για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1»:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Χανιά: Κοντά σε κατοικημένες περιοχές το πύρινο μέτωπο

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη την Κρήτη έχουν σπεύσει στην κορυφογραμμή μεταξύ Πλεμενιανιών και Κακοδικίου, στον Δήμο Καντάνου Σελίνου, στα Χανιά, καθώς η φωτιά...

Ασφαλτόστρωση στην Κινέτα για βραβείο: Άφησαν κολόνα στη μέση!

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις πραγματικά δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει.Τα δημόσια έργα, που τα πληρώνει αδρά ο άγρια φορολογούμενος...

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Οι έξι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του ΟΠΑΠ Τζόκερ είναι οι εξής: 13, 18, 21, 27, 44 με Τζόκερ το 18.Απόψε σημειώθηκε διπλό τζακ...

Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι ηλικίας 2 ετών τραυματίστηκε στο κεφάλι σε συμπλοκή Ρομά

Άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε περίπου 15 άτομα ξέσπασε σήμερα, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία» του δήμου Δέλτα στη Θεσσαλονίκη,...

Αυτή είναι η επιστολή βόμβα που εστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Στην δημοσιότητα ήρθε την Πέμπτη η εικόνα με τον φάκελο βόμβα που εστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και την τελευταία στιγμή δεν τον άνοιξε...

Ο Κυριάκος «δίνει» τον Καραμανλή για να σωθεί!

«Σιμουλτανέ» επιπέδου Κασπάροφ ο Κυριάκος. Σας είχα ενημερώσει φυσικά ότι ο ευφυέστατος ηγέτης μας χρησιμοποιούσε τον Κώστα Αχ Καραμανλή με έναν και μόνο στόχο:...

Εκτός ελέγχου η φωτιά που ξέσπασε στα Χανιά – Φόβοι για εξάπλωση

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στα Χανιά με φωτιά που ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε ορεινή περιοχή του χωριού Τεμένια.Στο σημείο επιχειρούν 12 οχήματα με...

Βόμβα στα θεμέλια του Κράτους: Πυροτεχνουργοί του Στρατού… τρομοκράτες!

Δύο ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ εμπλοκής στρατιωτικών σε τρομοκρατικές οργανώσεις. που απεκαλύφθησαν σε διάστημα τριών μόλις εβδομάδων, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση του Ελληνικού Κράτους. Αν...

Κυκλάδες: E-mail προειδοποιεί γονείς μαθητών ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν με… φυλάκιση!

Με... πλάγιο τρόπο, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων έσπευσε να ενημερώσει τους γονείς μαθητών που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία των Κυκλάδων, πως τα βλαστάρια τους...

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για αστυνομική βία από φοιτητή που συνελήφθη στα χθεσινά επεισόδια

Θύμα αστυνομικής βίας καταγγέλλει ότι έπεσε 18χρονος φοιτητής, ο οποίος συνελήφθη χθες Τετάρτη 28/2, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της...

Ρόδος: 15 χρόνια κάθειρξη σε πατέρα και γιο για τη δολοφονία του εργολάβου στη...

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκαν πατέρας και γιος για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου Τζάνη Τοπάλυ στο Φαληράκι της Ρόδου, τον Αύγουστο του...

Πόμολο πόρτας καρφώθηκε στο χέρι μαθητή σε σχολείο του Βόλου – «Δεν έχουμε ξαναδεί...

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου με τους παρόντες να δηλώνουν: «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο». Ένας 11χρονος μαθητής μεταφέρθηκε στο...

Σούπερ μάρκετ: Με μειώσεις τιμών σε περισσότερα από 100 διαφορετικά brands στα ράφια μπαίνει...

Στην απεγνωσμένη της προσπάθεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη να πείσει ότι κάνει κινήσεις για να καταπολεμήσει την καλπάζουσα ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε...

Λάκης Λαζόπουλος: Ενός λεπτού κραυγή (Επεισόδιο 17ο)

Τώρα που το επιτελικό κράτος έγινε υποτελικό, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χωράει σε ένα κασελάκι, τώρα που ό,τι καταλήγει σε -άκης μας κυβερνάει, τώρα...

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Επιχείρηση συγκάλυψης των ενόχων!

«Εξαφανίστηκαν» σημαντικές καταθέσεις - Ο «καθοδηγητής» φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός, ο οποίος όμως έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα!

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λάμπρος Κωνσταντάρας: «Γελάνε τα ληξιαρχεία αν ο Δημήτρης Παπανώτας είναι στην ίδια ηλικία με την Μπέττυ Μαγγίρα»

Καλεσμένος βρέθηκε χθες ο Δημήτρης Παπανώτας στην εκπομπή «Fay's Time» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ εκείνου και της Μπέττυς...

Oι γονείς της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου κλείνουν 37 χρόνια μαζί- H σπάνια κοινή φωτογραφία

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, ενώ έχει ήδη αποκτήσει ένα γιο, το Βλάσση, που είναι ενός έτους με το σύζυγό της Βασίλη...

«Καταργήθηκε» πριν καν εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Για δυστοπική αγορά εργασίας, όπου πίσω από την παρουσίαση μεγαλόπνοων σχεδίων και «καινοτόμων» εφαρμογών υποκρύπτεται επιμελώς η κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων, κάνει λόγο...

H Γεωργία Σιακαβάρα άφησε υπονοούμενα για την ερωτική της ζωή με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη

Η Τζόρτζια Σιακαβάρα, έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες στο πλαίσιο μιας δημόσιας εμφάνισής της και ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν είναι εκεί δίπλα της...

«Ομολογία» Τριαντόπουλου για το μπάζωμα στα Τέμπη!

To βίντεο που «καίει» τον στενό συνεργάτη του Μητσοτάκη για την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Επιχείρηση συγκάλυψης των ενόχων!

«Εξαφανίστηκαν» σημαντικές καταθέσεις - Ο «καθοδηγητής» φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός, ο οποίος όμως έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα!

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για την κόρη της: «Μου λένε ότι έγινες άγγελος, θα δικαιωθείς, όλοι σας»

Μια ανάρτηση που ραγίζει καρδιές έκανε αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν «φύγει» η 28η Φεβρουαρίου η Μαρία Καρυστιανού που έχασε την 20χρονη κόρη...

Άκαρπες οι έρευνες για την 23χρονη Εριέττα Μόλχο στα Τέμπη

Με τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν στα μοιραία βαγόνια του Intercity με μεγάλη καθυστέρηση εμπλουτίζεται η δικογραφία για το έγκλημα στα Τέμπη που...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ