Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Wanted Alive! Επικήρυξαν τους κλέφτες αβοκάντο στα Χανιά

Δίνεται αμοιβή 1000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί αβοκάντο στα Χανιά της Κρήτης, αφού ζουν πλέον με τον φόβο των κλεφτών που κλέβουν τον κόπο και των ιδρώτα μηνών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός παραγωγού στο Βαρύπετρο, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, είδε τη φυτεία του να αδειάζει από τα ώριμα αβοκάντο εν μία νυκτί. Όπως διαπιστώθηκε  από την προανάκριση της αστυνομίας που έκανε έρευνα στο σημείο, άγνωστοι έσπασαν με κόφτη την κλειδαριά του φράχτη, μπήκαν στο χωράφι και πραγματοποίησαν την περισυλλογή των καρπών τη νύχτα της 7ης Ιανουαρίου. Μάλιστα, ήταν τόσο επιτήδειοι, που δεν έκοψαν όλα τα φρούτα, παρά μόνο αυτά που ήταν κοντά στην ωρίμανσή τους, ενώ δεν χρησιμοποίησαν τελάρα αλλά τσουβάλια για την μεταφορά των κλοπιμαίων, έτσι ώστε να φαίνεται ότι μεταφέρουν ελιές.

αμεση Δραση

Η ζημιά είναι μεγάλη, αφού λεηλατήθηκαν περίπου 200 δέντρα, και υπολογίζεται στα 5000€. Δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που τα αβοκάντο αποτελούν πόθο εγκληματιών, αφού τουλάχιστον τρεις ανάλογες περιπτώσεις έχουν καταγραφή κατά τη φετινή συγκομιδή, στην ποικιλία fuerte που ωριμάζει νωρίτερα, με τους παραγωγούς να εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας, συχνά να κάνουν και οι ίδιοι «σκοπιά» στα χωράφια τους, ώστε να προστατεύσουν την περιουσία τους. Πλέον, η αστυνομία δεν εστιάζει τόσο στους κλέφτες, όσο στους κλεπταποδόχους, αφού θεωρείται οτι τα φρούτα πιθανότατα είχαν ήδη οργανωμένη διαδρομή για την μεταφορά τους και την πώλησή τους, είτε στην Ανατολική Κρήτη, είτε σε κάποια λαχαναγορά ή συσκευαστήριο.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης προσφέρει αμοιβή 1000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες στην αστυνομία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ