Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Άδειες μετακίνησης εργαζομένων: Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς…

Φτου κι απ' την αρχή...

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου αναφορικά με τις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων (και όχι μόνο θα προσθέταμε).

Καθώς η ισχύς των αδειών μετακίνησης εργαζομένων έληξε χθες, ανανεώθηκαν αυτόματα έως την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, δηλαδή μέχρι τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Έτσι, χιλιάδες εργαζόμενοι λογιστές κλήθηκαν για πολλοστή φορά να σπαταλήσουν πολύτιμο χρόνο ώστε να εκτυπώσουν από την αρχή και να μοιράσουν στο προσωπικό των επιχειρήσεων τις βεβαιώσεις που είναι απαραίτητες ώστε να μεταβαίνουν στον τόπο εργασίας τους.

Ουδείς έχει αντιληφθεί γιατί το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνει τους εργαζομένους σε αυτό το γραφειοκρατικό «μαρτύριο της σταγόνας», καθώς οι προηγούμενες βεβαιώσεις μετακίνησης είχαν ισχύ μόλις τεσσάρων ημερών, από την Παρασκευή έως χθες Δευτέρα!

Το επιχείρημα ότι οι τωρινές βεβαιώσεις έχουν ως «ημερομηνία λήξης» την επόμενη Δευτέρα, καθώς, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, έως τότε ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, δεν έχει καμία λογική. Εάν στις 18 Ιανουαρίου δεν απαιτούνται βεβαιώσεις μετακίνησης, δεν θα έχουν καμία απολύτως αξία, ακόμη και αν έχουν ισχύ έως το τέλος του έτους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ