Παραλογισμός με τις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Πλέον ζητούν ανανέωση κάθε 4 ημέρες!

Oι βεβαιώσεις μετακίνησης πριν και κατά το διάστημα των εορτών είχαν ισχύ δύο - τριών εβδομάδων

Must Read

Αδικαιολόγητη ταλαιπωρία και αμέτρητες χαμένες εργατοώρες προκαλούν οι παράλογες αποφάσεις που λαμβάνονται σε σχέση με τις βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων σε αναστολή.

Για έναν πραγματικά ανεξήγητο λόγο αποφασίστηκε ότι η αυτόματη ανανέωση των βεβαιώσεων θα έχει ισχύ μόνο τεσσάρων ημερών! Συγκεκριμένα, ενώ τις προηγούμενες φορές κατά τις οποίες παρατάθηκαν τα περιοριστικά μέτρα οι βεβαιώσεις μετακίνησης είχαν ισχύ δύο ή τριών εβδομάδων, αυτή τη φορά κρίθηκε σκόπιμο να έχουν ισχύ από τις 8 έως τις 11 Ιανουαρίου, δηλαδή από χθες Παρασκευή έως μεθαύριο Δευτέρα!

Οι βεβαιώσεις εκδίδονται από το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες βεβαιώσεις είχαν ισχύ από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Χιλιάδες επαγγελματίες, κυρίως λογιστές και φοροτεχνικοί, είναι υποχρεωμένοι να εκτυπώνουν και να μοιράζουν στους μισθωτούς τις βεβαιώσεις, κάτι δηλαδή που θα κληθούν να κάνουν τώρα δύο φορές σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Δυνατότητα δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων

Εξάλλου, από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε ότι δίνεται η δυνατότητα δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων για αναστολές συμβάσεων εργαζομένων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Οι δηλώσεις για τον Οκτώβριο μπορούν να υποβληθούν έως τις 11 Ιανουαρίου, οι δηλώσεις για τον Νοέμβριο έως τις 14 Ιανουαρίου, ενώ για τον Δεκέμβριο έως τις 18 Ιανουαρίου.

Μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση – εργοδότη, οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ). Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, τους ξεναγούς και τους τουριστικούς συνοδούς, που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, έως τις 15 Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Survivor: O Φάνης ξεμπρόστιασε τον Παππά και η «ανώριμη» Ασημίνα νιώθει προδομένη – Ο 2ος υποψήφιος

Αλλαγές έγιναν πάλι στις ομάδες του Survivor αφού ο Φάνης Μπολέτσης και η Αναστασία Τσέρου πήγαν στην μπλε ομάδα,...

More Articles Like This