Επιταχύνεται ο σχεδιασμός της νέας κλειστής δομής στη Χίο: Θα λειτουργήσει εντός του 2021

Τι δήλωσε ο Νότης Μηταράκης

Must Read

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου με την οποία το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καλείται να επιστρέψει στον δήμο Χίου την έκταση της ΒΙΑΛ, όπου στεγάζεται σήμερα το ΚΥΤ Χίου, ο υπουργός Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι επιταχύνεται ο σχεδιασμός της νέας κλειστής/ελεγχόμενης δομής στη Χίο.

Στη δήλωση που εξέδωσε ο κ. Μηταράκης, αναφέρεται: «Είχα δεσμευθεί προεκλογικά το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, καθώς η θέση της δομής εντός αστικού ιστού εμφανώς δημιουργούσε προβλήματα. Δομή που ως γνωστόν κατασκευάστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Η απόφαση του Πρωτοδικείου, συνεχίζει ο κ. Μηταράκης, «επιταχύνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της δημιουργίας κλειστής / ελεγχόμενης δομής, που θα ανταποκρίνεται στις απαραίτητες προδιαγραφές αξιοπρεπούς προσωρινής διαβίωσης αιτούντων άσυλου και στις προδιαγραφές ασφαλείας προς όφελος των διαμενόντων, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Δομής που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις δυσκολίες που δημιούργησε η ΒΙΑΛ».

Ο υπουργός Μετανάστευσης καταλήγει λέγοντας ότι η νέα δομή θα πρέπει να λειτουργήσει εντός 2021 και το υπουργείο «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές και νομικές ενέργειες για το ομαλό κλείσιμο της ΒΙΑΛ, όταν λειτουργήσει η κλειστή / ελεγχόμενη δομή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This