Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Σας ενδιαφέρει: Οι ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους

Φέτος το επίδομα αφορά και όσους χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους φυσικό αέριο, υγραέριο ή καυσόξυλα - πέλλετ

Κατόπιν ολοκλήρωσης (την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου) της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, μετά και την παράταση που δόθηκε, ανακοινώθηκαν σήμερα οι ημερομηνίες καταβολής του εν λόγω επιδόματος, το οποίο, ειδικά για φέτος, έχει διευρυμένο κονδύλι, ενώ θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα ποσά θα πιστωθούν για τη φετινή χειμερινή περίοδο τμηματικά, σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων. Η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν ποσά ύψους από 80 έως 650 ευρώ, τα οποία, για πρώτη φορά φέτος, θα καλύψουν εκτός του πετρελαίου και φυσικό αέριο και ξύλα – πέλλετ για τις ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές. Όσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια έως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, όταν και θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα.

Οι ημερομηνίες πληρωμής έχουν ως εξής:

  • Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020
  • Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021

Σημειώνεται πως το επίδομα δικαιούνται νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο και καυσόξυλα – πέλλετ (για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους)

Ποιοι εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος:

  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.
  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
  • Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία. Δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία, η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής.
  • Τα φυσικά πρόσωπα για την επαγγελματική τους στέγη.
  • Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.
  • Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, καθώς και ο/η σύζυγος αυτών ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης με αυτούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ