Και δεύτερη παραίτηση από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου

Ένα ακόμη μέλος του ΔΣ ανακοίνωσε την παραίτησή του

Must Read

Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου αναφορικά με την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί το 1998 από τον Αριστείδη Αδαμόπουλο έχει προκαλέσει απανωτές αντιδράσεις στον χώρο του αθλητισμού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι καταγγελίες είχαν άμεση επίπτωση στον χώρο της ελληνικής Ιστιοπλοΐας, αφού χθες, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του, λέγοντας πως θέλει να «υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού της Ομοσπονδίας και την ιστορία του αθλήματος», ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να επισπεύσει τις διαδικασίες «ώστε να διαλευκανθεί σε βάθος η καταγγελία που θίγει την τιμή και την υπόληψη όσων εργάζονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του αθλήματος».

Σήμερα, ακολουθεί μία νέα παραίτηση. Για λόγους αξιοπρέπειας και ευθιξίας, όπως ο ίδιος λέει, παραιτήθηκε εγγράφως και ο Γιώργος Χριστόπουλος του ΝΟ Καλαμακίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, αναμένονται και άλλες παραιτήσεις.

Η επιστολή του κ. Χριστόπουλου

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ,

Γιώργος Χριστόπουλος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This