Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Χ. Γώγος: «Μας επηρέασαν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα σχολεία»

«Θέλουμε μια εφαρμογή (στα κινητά) για το δίωρο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα»

Για το άνοιγμα της αγοράς με χρονικό περιορισμό και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με τον κορωνοϊό, το ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης και το προβάδισμα του λιανεμπορίου έναντι των σχολείων λόγω της οικονομίας, μίλησε ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

«Tόσο όσο, είναι βελτιωμένη η επιδημιολογική κατάσταση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, δεν είναι αυτή που θα ήθελε κανείς, αλλά δεν κι εύκολο να είναι αυτό που θέλαμε. Υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα» επισήμανε, ο κ. Γώγος.

Σε ότι αφορά τον χρονικό περιορισμό του διώρου για τις αγορές στα καταστήματα, ο καθηγητής μάλλον δεν… χαίρεται που υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα: «Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο. Θέλουμε μια εφαρμογή (στα κινητά) για το δίωρο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα».

Σε ερώτηση για το πότε θα μπει στο πλάνο και η εστίαση, ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε: «Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση. Μπορεί να χρειαστούν δυο εβδομάδες κι αν πάνε καλά τα πράγματα με το εμπόριο. Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα. Αν περάσουμε το στάδιο με αυστηρή τήρηση των απλών μέτρων προστασίας. Από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού. Από Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν».

Η εισήγηση της επιτροπής ήταν ένα επόμενο μέτρο και η επιθυμία της πολιτείας ήταν να ξεκινήσει η οικονομία πρώτα και μετά τα σχολεία: «Μας επηρέασαν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με τα σχολεία, υπήρξε και η προτεραιότητα των σχολείων αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην οικονομία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ