Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους! Στο πόδι οι αγρότες για τις αποζημιώσεις του «Ιανού»

Περιμένουν ακόμα αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους! Ήδη από την Κυριακή έχει αρχίσει νέος κύκλος κινητοποιήσεων σε χωριά της Καρδίτσας, με τους αγρότες να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο από τις αρχές Φεβρουαρίου να στήσουν μπλόκα μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων καλούν όλους τους εργαζομένους στον πρωτογενή και τον εμπορικό τομέα, αλλά και τους αυτοαπασχολουμένους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλουν, με το μέλος της γραμματείας της επιτροπής και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας Κώστα Τζέλα να δηλώνει στο thesstoday.gr ότι «ως την Πέμπτη θα έχουμε βγάλει σε όλο τον νομό Καρδίτσας τα τρακτέρ και ίσως πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία».

Στη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τζέλας είπε πως τα τρακτέρ θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης πιθανότατα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, καθώς οι αγρότες της βόρειας Ελλάδας που είδαν τις σοδειές τους να καταστρέφονται από την επέλαση του «Ιανού», τον περασμένο Σεπτέμβριο, ζητούν άμεσα αποζημιώσεις και τη λήψη μέτρων για να στηθούν στα πόδια τους έπειτα από τις πληγές που άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία.

Περιμένουν ακόμα τις αποζημιώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Τζέλα, οι αγρότες κατεβαίνουν στα μπλόκα διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω «Ιανού», για τη μη τέλεση αντιπλημμυρικών έργων, για τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και το κόστος παραγωγής, με αιχμή του δόρατος το πετρέλαιο, διότι δεν υπάρχει αγροτικό, για τις απώλειες του αγροτικού εισοδήματος λόγω της πανδημίας, καθώς και για τη διεκδίκηση δωρεάν και δημόσιας υγείας παντού για τους αγρότες.

Από το στόχαστρο του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Καρδίτσας δεν ξέφυγε ούτε το θέμα του κορωνοϊού: «Δεν έχουν δυναμώσει ούτε τα Κέντρα Υγείας ούτε τα νοσοκομεία για αντιμετωπιστεί σωστά ο κορωνοϊός» εξήγησε ο κ. Τζέλας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ