Έκκληση του Πρύτανη του ΑΠΘ: «Να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν για παρενοχλήσεις από διδάσκοντες»

Καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές του πανεπιστημίου στο e-mail [email protected]

Must Read

Οι τελευταίες καταγγελίες πρώην φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του ΑΠΘ οδήγησε τον πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου να απευθυνθεί ο ίδιος προσωπικά στις φοιτήτριες και στους φοιτητές με μήνυμα που τους έστειλε.

Ζητεί να μιλήσουν για περιστατικά παρενόχλησης ή άλλης αξιόποινης πράξης εκ μέρους διδασκόντων, εφόσον έχουν ανάλογη προσωπική εμπειρία. Στο μήνυμα που υπογράφει ο πρύτανης του ιδρύματος καλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές του πανεπιστημίου στο e-mail [email protected]

Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Εν όψει καταγγελιών (πρώην) φοιτητριών που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τέλεση αξιόποινων πράξεων από διδάσκοντες του πανεπιστημίου μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα εάν έχετε κάποια προσωπική εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στο email: [email protected]. Υπενθυμίζουμε ότι στο πανεπιστήμιό μας λειτουργούν επιτροπές οι οποίες μεριμνούν για ανάλογα θέματα και στις οποίες δεν έχει γίνει καμία καταγγελία μέχρι σήμερα».

Το μήνυμα υπογράφει ο πρύτανης, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, από πρώην φοιτήτριες του Τμήματος Γεωλογίας έγιναν οι περισσότερες καταγγελίες για πρώην καθηγητή τους, που είχε πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά προς αρκετές φοιτήτριες, του… γούστου του. Τις προσέγγιζε είτε στα εργαστήρια είτε στις εξετάσεις και εάν δεν ακολουθούσε η φοιτήτρια, μπορεί να έκανε να πάρει πτυχίο… 23 χρόνια, όπως συνέβη σε μια φοιτήτρια, την οποία αναμένεται να καλέσει για κατάθεση ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This