Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ψώνια με… χρονoμέτρηση φέρνει ο συνωστισμός στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της χώρας! (video)

Το χρονόμετρο θα ενεργοποιείται είτε μέσω της εφαρμογής e-katanalotis, είτε μέσω του κλασικού SMS στο 13033

Αντίστροφα θα μετρά, πλέον, ο χρόνος για τα ψώνια μας, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να… σφίξει (κι άλλο) τα «λουριά» των καταναλωτών, μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων ελληνικών πόλεων.

Όπως αναμενόταν, οι εικόνες της αγοράς το Σαββατοκύριακο ανησύχησαν τους λοιμωξιολόγους, με τους ειδικούς να φοβούνται για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και να ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση. Ως φαίνεται αυτή θα έρθει με τη μορφή της αντίστροφης μέτρησης μέσω της εφαρμογής e–katanalotis, η οποία και θα μετρά αντίστροφα την καθορισμένη χρονική διάρκεια των αγορών. «Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο, αυτό που αναφέρατε για το e-katanalotis. Συζητάμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον κύριο Γεωργιάδη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Το χρονόμετρο θα ενεργοποιείται μέσω ειδικού link

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κάθε καταναλωτής θα μπορεί να μπαίνει μία φορά την ημέρα στην εν λόγω πλατφόρμα και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που θα του δίνεται να κάνει όλες τις αγορές του. Ο καταναλωτής είτε θα «κατεβάζει» στο κινητό του το χρονόμετρο, μπαίνοντας στην εφαρμογή e-katanalotis, είτε θα μπορεί να στέλνει SMS με τον κωδικό «2» στο 13033 και να τού αποστέλλεται ειδικός υπερσύνδεσμος (link) με το χρονόμετρο.

Το χρονόμετρο τότε θα ενεργοποιείται και θα μετρά αντίστροφα τις δύο ώρες, ενώ, σημειώνεται, πως η ενεργοποίησή του θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα για τον κάθε καταναλωτή. Τέλος, για τους ηλικιωμένους πιθανότατα θα προβλέπεται συμπλήρωση ειδικού εντύπου με τις επιτρεπόμενες ώρες για τα ψώνια τους.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ