Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ο «Ιανός» αναγκάζει τους ηλικιωμένους της Ιθάκης να ταξιδέψουν… 9 ολόκληρες ώρες για να εμβολιαστούν!

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό στην Ιθάκη ίσως ανοίξει κάποια στιγμή μέσα στο Φεβρουάριο

Πραγματικό Γολγοθά αντιμετωπίζουν με τους εμβολιασμούς όσοι κάτοικοι της Ιθάκης είναι 85 ετών και άνω, καθώς, λόγω του ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει ανοίξει την πλατφόρμα για το νησί, όσοι κανονίζουν το ραντεβού τους στέλνονται είτε στο Αργοστόλι είτε στο Ληξούρι!

Ωστόσο, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός» που είχε πλήξει το νησί, ο δρόμος που συνδέει τη βόρεια με τη νότια πλευρά του έχει πάθει καθίζηση σε ένα σημείο, αφήνοντας ένα μικρό μέρος του δρόμου ελεύθερο, με αποτέλεσμα η Ιθάκη να έχει κοπεί ουσιαστικά στα δύο!

Για τον λόγο αυτόν η επικοινωνία γίνεται με ένα μικρό φεριμπότ, το οποίο όμως σταματά τα δρομολόγια σε περίπτωση που οι άνεμοι είναι 5 μποφόρ και άνω. Έτσι, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων μετατρέπεται σε μια τεράστια ταλαιπωρία, που κανένας τους δεν είναι διατεθειμένος να βιώσει. Όπως είπε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, Γιώργος Παξινός, ο ΕΟΔΥ δεν έχει δώσει σαφείς οδηγίες για τον εμβολιασμό στην Ιθάκη και απλώς γνωρίζουν ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει ίσως κάποια στιγμή μέσα στον Φεβρουάριο.

Φεριμπότ για το λιμάνι, καράβι για την Κεφαλονιά

«Αυτή τη στιγμή οι μόνοι που έχουμε εμβολιαστεί είμαστε οι υγειονομικοί, που πήγαμε σε δύο βάρδιες στην Κεφαλονιά. Ήταν μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί ξεκινήσαμε στις 9 το πρωί και για πέντε λεπτά εμβολιασμού επιστρέψαμε στις… 6 το απόγευμα! Κι αυτό γιατί ο δρόμος εδώ είναι κομμένος, έπρεπε να πάρουμε το φεριμπότ να φτάσουμε στο λιμάνι και από εκεί να πάρουμε το καράβι για Κεφαλονιά», εξήγησε.

Ο κ. Παξινός τόνισε πως, ειδικά για τους άνω των 85 ετών, η ταλαιπωρία αυτή είναι τεράστια. «Και ο δήμαρχος και εγώ τους έχουμε συστήσει να περιμένουν ώσπου να μπορούμε να κάνουμε τα εμβόλια εδώ. Αλλά ακόμη δεν μας έχουν πει πότε θα γίνει αυτό… Πότε, δηλαδή, θα έρθουν τα εμβόλια, πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την Ιθάκη. Μας στέλνουν άπειρες οδηγίες και βίντεο, αλλά το σημαντικότερο δεν μας το έχουν πει!», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ