Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Οι απόστρατοι αξιωματικοί για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσει

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού δημοσιοποίησε ανακοίνωση για τους Εβραίους, που έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος και κάνει επίσης μνεία για τους Έλληνες που γενοκτονήθηκαν από τους Τούρκους, προτείνοντας στη διεθνή κοινότητα να ματαιώνει τα γενοκτονικά σχέδια «την περίοδο της προετοιμασίας, πριν οι μηχανές του θανάτου ξεκινήσουν να δουλεύουν…»

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

«Στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα συμμαχικά στρατεύματα εισήλθαν στο στρατόπεδο εξόντωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία και απελευθέρωσαν τους κρατουμένους.

Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως η Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από την ναζιστική Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσει ότι η τότε η Χιτλερική Γερμανία επιδίωκε την ολοκληρωτική εξόντωση του εβραϊκού έθνους, με μεθόδους, μάλιστα, πρωτοφανούς βαρβαρότητας και συστηματικής αποτελεσματικότητας. Ακριβώς εκείνη την περίοδο ξεριζώθηκε από την Ελλάδα η δημιουργική και ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα και οδηγήθηκε σύσσωμη στα κρεματόρια.

Οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των γενοκτονιών καθόσον χιλιάδες Ποντίων και Μικρασιατών αδελφών μας έπεσαν θύματα ανάλογης Τουρκικής θηριωδίας στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Ε.Α.Α.Σ. λοιπόν στέλνει ένα μήνυμα γι’ αυτή την επέτειο. Ποτέ ξανά!

Τα γενοκτονικά σχέδια πρέπει να ακυρώνονται και να καταπολεμούνται την περίοδο της προετοιμασίας, πριν οι μηχανές του θανάτου ξεκινήσουν να δουλεύουν…»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ