Οι απόστρατοι αξιωματικοί για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσει

Must Read

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού δημοσιοποίησε ανακοίνωση για τους Εβραίους, που έπεσαν θύματα του Ολοκαυτώματος και κάνει επίσης μνεία για τους Έλληνες που γενοκτονήθηκαν από τους Τούρκους, προτείνοντας στη διεθνή κοινότητα να ματαιώνει τα γενοκτονικά σχέδια «την περίοδο της προετοιμασίας, πριν οι μηχανές του θανάτου ξεκινήσουν να δουλεύουν…»

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

«Στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα συμμαχικά στρατεύματα εισήλθαν στο στρατόπεδο εξόντωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία και απελευθέρωσαν τους κρατουμένους.

Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως η Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από την ναζιστική Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσει ότι η τότε η Χιτλερική Γερμανία επιδίωκε την ολοκληρωτική εξόντωση του εβραϊκού έθνους, με μεθόδους, μάλιστα, πρωτοφανούς βαρβαρότητας και συστηματικής αποτελεσματικότητας. Ακριβώς εκείνη την περίοδο ξεριζώθηκε από την Ελλάδα η δημιουργική και ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα και οδηγήθηκε σύσσωμη στα κρεματόρια.

Οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των γενοκτονιών καθόσον χιλιάδες Ποντίων και Μικρασιατών αδελφών μας έπεσαν θύματα ανάλογης Τουρκικής θηριωδίας στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Ε.Α.Α.Σ. λοιπόν στέλνει ένα μήνυμα γι’ αυτή την επέτειο. Ποτέ ξανά!

Τα γενοκτονικά σχέδια πρέπει να ακυρώνονται και να καταπολεμούνται την περίοδο της προετοιμασίας, πριν οι μηχανές του θανάτου ξεκινήσουν να δουλεύουν…»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στην Κρήτη: «Ο 33χρονος είχε τις αισθήσεις του όταν τον πήρε το ασθενοφόρο»

Βυθισμένος στο θρήνο είναι ο Άγιος Νικόλαος, της Κρήτης, από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του τραγικού...

More Articles Like This