Bye Bye! Στην Ολλανδία εκδίδεται ο τζιχανιστής που είχε τρυπώσει σε δομή μεταναστών στην Θεσσαλονίκη

Must Read

Για τρομοκρατία και συμμετοχή σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα κατηγορούν οι ολλανδικές Aρχές έναν 33χρονο από τη Συρία, ο οποίος ζούσε σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε πριν από λίγες μέρες από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, συνελήφθη και πρόκειται να εκδοθεί στην Ολλανδία!

χειροπέδες

Ενώπιον της προέδρου Εφετών Καλλιρρόης Χειμαριού, ο 33χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του καταλογίζονται για πράξεις οι οποίες, σύμφωνα με το ένταλμα, τελέστηκαν το 2013 και το 2017. «Δεν έχω κάνει τίποτα. Θέλω να πάω στην Ολλανδία για να δικαστώ» είπε.

Οι ολλανδικές διωκτικές Aρχές καταλογίζουν στον 33χρονο πράξεις που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές ενέργειες και συμμετοχή σε τρομοκρατικό δίκτυο στην πατρίδα του. Στο ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει σε βάρος του, αναφέρεται η συμμετοχή στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, ένα πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Μόλις το ένταλμα έγινε γνωστό στις ελληνικές Aρχές, κινητοποιήθηκε η Αντιτρομοκρατική, κάνοντας έρευνες σε χώρους μεταναστών.

Τελικά ο καταζητούμενος Σύρος εντοπίστηκε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Απολλωνία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών, που άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του προκειμένου να δικαστεί στην Ολλανδία, όπου ζούσε για κάποιο διάστημα στο παρελθόν και του είχε χορηγηθεί άσυλο, καθώς είχε χαρακτηριστεί πρόσφυγας.

Eχει δύο παιδιά, τα οποία πριν από λίγες μέρες αναχώρησαν για την Ολλανδία όπου βρίσκεται η μητέρα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος επανένωσης οικογενειών. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι πώς βρέθηκε σε δομή αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα ζητώντας να χαρακτηριστεί πρόσφυγας, αφού του είχε ήδη χορηγηθεί άσυλο στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This