Ένοχοι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Αλβανός συνεργός του για την κλοπή των 500.000€ από τον δήμαρχο Ζακύνθου

Στη φυλακή για το «χρυσό» βαλιτσάκι!

Must Read

Με την καταδίκη και των δύο κατηγορουμένων για την κλοπή- «μαμούθ» με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, ένας από τους οποίους ήταν αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., έπεσε η αυλαία της δευτεροβάθμιας δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Έπειτα από διαδικασία που διήρκεσε πολλές ημέρες, το δικαστήριο έκρινε ένοχο για διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος και απλή σωματική βλάβη τον 31χρονο -σήμερα- Αλβανό ο οποίος επιτέθηκε μέρα μεσημέρι στον δήμαρχο Ζακύνθου και του άρπαξε το δερμάτινο βαλιτσάκι με τον μικρό «θησαυρό», που προοριζόταν για την αποπεράτωση ενός υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού διδακτηρίου στα ορεινά του νησιού. Παράλληλα έκρινε ένοχο για ηθική αυτουργία τον πρώην αστυνομικό ο οποίος φέρεται ότι οργάνωσε την κλοπή.

Ελαφρυντικό

Ωστόσο το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην αξιωματικό της Αστυνομίας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης οκτώ χρόνων. Στον 31χρονο επιφύλασσε μεγαλύτερη ποινή, καθώς του επέβαλε 12ετή κάθειρξη και ακόμη έξι μήνες φυλάκιση. Πρωτόδικα ο αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη, ενώ στον 31χρονο είχε επιβληθεί κάθειρξη 21 ετών. Σε εκείνη τη δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών είχαν καταθέσει περίπου 40 μάρτυρες, με τους κατηγορουμένους να αρνούνται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση.

Το περιστατικό, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ζακύνθου, συνέβη στις 19 Απριλίου του 2016. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις αστυνομικές Αρχές ο νυν δήμαρχος και ευεργέτης του νησιού Νικήτας Αρετάκης, περπατούσε στον πεζόδρομο που βρίσκεται στο πλάι της εκκλησίας της Αναλήψεως, στο κέντρο της πόλης, όταν όρμησε κατά πάνω του ένας άγνωστος, ο οποίος δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, τον έσπρωξε βίαια και τού άρπαξε το δερμάτινο βαλιτσάκι με τα 550.000 ευρώ, τα οποία το θύμα μετέφερε για να τα καταθέσει στην τράπεζα. Στη συνέχεια ο νεαρός κακοποιός διέφυγε τρέχοντας, αφήνοντας τον κ. Αρετάκη σε κατάσταση σοκ.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τον δράστη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Ζακύνθου για άλλη υπόθεση ληστείας και απλής σωματικής βλάβης. Παράλληλα οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην αξιωματικού της Ασφάλειας Ζακύνθου, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, είχε επικοινωνήσει με τον νεαρό Αλβανό τόσο πριν όσο και μετά το συμβάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This