Πέμπτη 29/7/2021

Η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία για τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Μαζική η συμμετοχή φοιτητών οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.

Δικογραφία σχηματίζεται από την Ελληνική Αστυνομία για την πραγματοποίηση των φοιτητικών συλλαλητηρίων χθες, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Τα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν παρά την σχετική απαγόρευση που είχε εκδώσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, θα σχηματιστούν δικογραφίες από την ΕΛ.ΑΣ. και θα σταλούν στις κατά τόπο αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για δικές τους ενέργειες.

Τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στα Προπύλαια και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μαζική συμμετοχή φοιτητών, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές αντιδρούν στη θέσπιση σώματος Αστυνομίας για τα πανεπιστήμια αλλά και την θέσπιση χρονικού ορίου για τη φοίτηση. Επίσης, η φοιτητική κοινότητα ζητά να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ