Αυτός είναι ο 45χρονος κακοποιός και συνοδηγός του Αλκέτ Ριζάι που συνελήφθη σε έλεγχο της Τροχαίας

Must Read

Ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης με δράση στη νύχτα χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Αλβανό που συνελήφθη τυχαία μέσα στο αυτοκίνητο που ήταν και ο Αλκέτ Ριζάι στη περιοχή της Λαμίας.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ένα μαύρο BMW με φιμέ τζάμια τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών ενός περιπολικού της Άμεσης Δράσης Φθιώτιδας και το σταμάτησαν για έλεγχο στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γ. Πλατή, στη Λαμία. Όταν άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, αφού επρόκειτο για τον βαρυποινίτη των φυλάκων Δομοκού, Αλκέτ Ριζάι.

Όπως διαπιστώθηκε, στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένας ακόμα άνδρας, αλβανικής υπηκοότητας, τα στοιχεία του οποίου έκαναν το σύστημα των αστυνομικών να χτυπήσει «κόκκινο», καθώς ήταν κατζητούμενος για ανθρωποκτονία και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Συγκεκριμένα, είχε σκοτώσει έναν ομοεθνή του έξω από μπαρ της Γλυφάδας το 2017, ενώ είχε τραυματίσει άλλους δυο. Η δολοφονία είχε αποδοθεί από τις Αρχές σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας, ενώ από τα πυρά του εκτελεστή είχαν τραυματιστεί δυο ακόμη άνδρες.

Ο 45χρονος Αλβανός συνελήφθη, ενώ η έρευνα για τη δράστη του συνεχίζεται

Ο 45χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα για να εκτελεστεί το ένταλμα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστώσουν αν εμπλέκεται και σε άλλες περιπτώσεις επιθέσεων.

Ήδη στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα ταξίδια και οι διαδρομές του σε Αγγλία και Αλβανία, αφού όπως διαπιστώθηκε ήταν αρκετά συχνά και μάλιστα στις αρχές Φεβρουαρίου είχε σχεδιάσει να φύγει ξανά στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, ο 45χρονος Αλβανός αποτελεί σημείο έρευνας για τις Αρχές, καθώς όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί έχει κομβικό ρόλο στη νύχτα αλλά και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Το παρελθόν του

Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να βρουν στοιχεία που τον συνδέουν με τη δολοφονία στη Γλυφάδα και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ένας Έλληνας που δολοφονήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου στην Ηλιούπολη έξω από το σπίτι του, φαίνεται να έχει παρουσία στην ίδιο μπαρ εκείνη τη νύχτα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι όταν ο 45χρονος Αλβανός μπήκε στο νυχτερινό μαγαζί και άρχισε να πυροβολεί μέσα στον κόσμο, το θύμα της Ηλιούπολης, ήταν στην είσοδο με ένα ποτό στο χέρι και η αντίδραση του ήταν μηδενική σαν να μην συμβαίνει τίποτα γύρω του.

Το «κουβάρι» πάντως για τον Αλβανό δράστη της δολοφονίας στη Γλυφάδα άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί του τμήματος εκβιαστών διαπίστωσαν ότι βρισκόταν πίσω από την επίθεση μέρα μεσημέρι στο κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων στα νότια προάστια, όπου εκβιαστές δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν τον γιο του ιδιοκτήτη και να προκαλέσουν ζημιά σε αυτοκίνητα της έκθεσης για να πιέσουν να πάρουν τα χρήματα που ήθελαν.

Όλο αυτό το σκηνικό αποτελεί μέρος της εγκληματικής δράσης ομάδων της νύχτας αλλά και του εσωτερικού πολέμου που έχει ξεκινήσει, καθώς τα χρήματα από κέρδη ναρκωτικών και προστασίας μαγαζιών αγγίζουν ιλιγγιώδη ποσά!

«Ο 45χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση συνολικά ατόμων, τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να επιστραφεί το ποσό των 10.000 ευρώ, μετά από αγοραπωλησία οχήματος. Ακόμα προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον 70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα» αναγράφεται μεταξύ άλλων στην έκθεση της Αστυνομίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This